de dagelijkse standaard dh 00942

Farid Azarkan WEG bij DENK

Politiekjul 24 2023, 20:30
De huidige fractieleider van DENK, Farid Azarkan, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij geen lijsttrekker van de partij wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Dit nieuws komt als een schok voor vriend en vijand. Zelfs intern bij DENK zijn mensen hierdoor verrast.
Azarkan en zijn partij hebben dit nieuws bekendgemaakt op X, de website die tot vandaag Twitter heette.

🌟 Een politiek icoon neemt een nieuwe weg! Vandaag heeft @F_azarkan bekendgemaakt dat hij zich niet zal kandideren voor het lijsttrekkerschap en na de verkiezingen met de politiek zal stoppen. We betreuren zijn vertrek, maar zijn dankbaar voor de immense bijdrage die hij heeft…

90
Reply
"Ik ben vijftien jaar aanwezig in het maatschappelijk debat, ik doe graag iets voor samenleving. De laatste 6,5 jaar als kamerlid bij Denk, de laatste 3,5 als politiek leider. Het is voor mij nu tijd om een andere keuze te maken en ook andere dingen te gaan doen," legt Azarkan uit.
Natuurlijk reageren Azarkans teamgenoten geschrokken. "Dit raakt me echt diep en doet me verdriet," aldus Stephan van Baarle, het derde Tweede Kamerlid van DENK. Tunahan Kuzu voegt toe dat de Tweede Kamer een "kleurrijk karakter" verliest.
Hoewel Azarkan lange tijd in rechtse kringen niet echt populair was, heeft hij de laatste paar jaar veel meer respect gekregen. Ook omdat hij één van de drie Kamerleden was die ervoor zorgde dat de Toeslagenaffaire boven tafel kwam. Daar werkt hij aan met Renske Leijten en Pieter Omtzigt.
Opvallend is dat Leijten eerder al haar vertrek aankondigde dat Omtzigts toekomstplannen nog altijd onbekend zijn. Als die er óók de brui aan geeft zijn de drie Musketiers van de Toeslagenaffaire vertrokken. Raar. Zeker als je bedenkt dat 90% van de overige Kamerleden wél blijft zitten.
(Het artikel gaat verder onder deze oproep) De aankomende verkiezingen worden de belangrijkste verkiezingen van ons léven! De Dagelijkse Standaard doet er alles aan om het Deug- en Woke-volk te ontmaskeren en de linkse media te bestrijden. Doen we dat niet, dan verliezen we de strijd voor de toekomst van Nederland. Maar... daar hebben we jouw hulp bij nodig. Doneer nu, via BackMe, aan DDS en help ons deze strijd te winnen - voor Nederland!
Caroline van der Plas (van BBB) heeft ook gereageerd op Azarkans aankondiging. Hoewel ze zegt dat ze het vaak niet en ook best vaak wél met hem eens is over beleidszaken, voegt ze toe dat hij één van "de beste debaters" in de Kamer is en dat zijn verlies een "aderlating" is voor het parlement en de Nederlandse democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten