Filmpje! Antidemocraat Rutte weigert Pieter Omtzigt inzage te geven in gasopbrengsten: 'Bedrijfsgeheim'

Politieksep 22 2022, 15:35
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vandaag wilde onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt dat premier Rutte hem inzage geeft in de gasopbrengsten. De VVD'er weigerde dat onder het mom van bedrijfsgeheim. Is dit nu de 'transparante' 'nieuwe bestuurscultuur'?
Volgens Pieter Omtzigt heeft de staat officieel 5 miljard opbrengsten van gas. Maar als hij zo naar de cijfers kijkt ziet hij dat dit niet lijkt te kloppen. De gasbaten - de opbrengsten - zijn volgens hem vrijwel zeker veel hoger.
Daarom wilde hij graag weten tegen welke prijs ons gas verkocht is (aan het buitenland). Dat valt, zei Omtzigt, "onder mijn grondwettelijke recht."
Maar ja, Rutte heeft natuurlijk lak aan de grondrechten van Kamerleden. "Nee, dat gaat niet," zei de VVD-dictator dan ook. "Dat is bedrijfsvertrouwelijke informatie, die kunnen wij niet delen."
We moeten maar gewoon toegeven met zijn allen dat het parlement er officieel niet meer toe doet in Nederland. De Tweede Kamer is uitgeteld. De enige Kamerleden die nog iets van serieus genomen worden zijn de leden van de coalitie plus PvdA en GroenLinks. Die laatste twee partijen omdat die nodig zijn voor het kabinet in de Eerste Kamer. Als dat niet zo was konden die ook fluiten naar een normale behandeling.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Welkom in Nederland, dames en heren: de bananenmonarchie van Europa, waarin oppositieleden er gewoon niet meer toedoen, en waarin de stem van het volk de mond wordt gesnoerd.
Welkom in het "gave land" van Mark Rutte; het land waarin hij en Sigrid Kaag het 100 procent voor het zeggen hebben. Met een beetje hulp, natuurlijk, van een half-Marokkaanse knecht Vera Bergkamp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten