Filmpje! Arnold Karskens veegt de vloer aan met het kabinet: 'Nederland wordt geleid door politieke egoïsten'

Politieksep 15 2022, 21:49
Tijdens zijn gesproken column voor Ongehoord Nieuws heeft Arnold Karskens weer eens schitterend hard uitgehaald naar het tuig dat ons land leidt. Want, zei hij, feitelijk zijn het allemaal politieke egoïsten.
Volgende week zijn de Algemene Politieke Beschouwingen, oftewel de APB. Die volgen de eerste drie dagen naar Prinsjesdag - de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar ontvouwt (en vaak van de jaren erna ook wat).
Alleen is Karskens nu al niet onder de indruk van het gebeuren. "Energieminister Jetten, minister van Buitenlandse Zaken plus vicepremier Hoekstra, en Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking), schitteren door afwezigheid. De perfecte storm raast door ons land waardoor de rijen groeien bij de voedselbanken, de verwarming in veel huizen uitstaat, talloze bedrijven omvallen door faillissement, boeren verjaagd worden, vissers nauwelijks kunnen uitvaren, en de omvolking door open grenzen genadeloos verder schrijdt...
"En toch blijven deze ministers weg bij het belangrijkste politieke debat van het jaar. Opvallend?" vraagt Karskens daarna. "Nou nee. Want steeds vaker likken ministers zich in van Bali tot New York bij internationale organisaties als de Europese Unie, de Verenigde Naties, en het World Economic Forum. Want dáár en niet hier" (in Nederland dus) "ligt hun toekomst. Voor een lucratief baantje zijn ze overal toe bereid."
En met alles bedoelt hij alles. "Vicepremier Sigrid Kaag opperde recent nog het globalistische plan om een wereldbelasting in te voeren die u, als burger, in deze barre tijden óók nog eens mag ophoesten."
Natuurlijk was Dilan Yesilgöz er ook nog. Die won, zegt Karskens, "internationale Deugpunten door parlementariërs die wél opkomen voor nationale belangen weg te zetten als onwelriekende reuzel."
Vervolgens raakte hij ook even aan een keiharde waarheid. "Premier Rutte is kinderloos. Dus wat kan hem Nederland nog schelen?"
"Een land kan domme regeringen overleven," ging Karskens verder, "maar zal altijd ten onder gaan aan verraad. Nederland wordt door politieke egoïsten verkwanseld en intussen raken inwoners aan de bedelstaf." Ja, die "krijgen de keuze tussen honger of kou lijden" en worden "letterlijk tot wanhoop gedreven" puur en alleen "over de zorgen van het bestaan."
"De weg-met-ons-mentaliteit van D66," concludeert Karskens, "de incompetentie van de ChristenUnie, de 'na ons de zondvloed' instelling van het CDA, en het kiezersbedrog van de VVD transformeert ons welvarende land in een moeras van schaarste en tweedeling."
Dus, stelt Karskens, eigenlijk mogen Hoekstra, Schreihoeheetze en Hoektra wel wegblijven. Want zonder die types heeft Nederland misschien toch nog een kans om de komende jaren te overleven.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Harde woorden - die natuurlijk honderd procent kloppen. Nederland wordt inderdaad geregeerd door 'politieke egoïsten' die lak hebben aan de rest van het land. Zij willen persoonlijk goed af zijn, en zorgen er dus voor dat het ze voor de wind gaat. Maar dat het gewone volk lijdt, ach, dat boeit ze niet.
Sterker nog, je krijgt de indruk dat ze het eigenlijk heel mooi vinden om het plebs te zien lijden. Dan kunnen ze zich immers nóg meer superieur voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten