Screen Shot 2022 05 01 at 075007

Filmpje! Diederik Smit veegt de vloer aan met parlement-tegenwerkend kabinet

Politiekmei 01 2022, 6:33
Bij NPO Radio 1 gaf Diederik Smit aan dat het een beetje opvallend begint te worden dat wij als land alleen maar heel boos worden als er een controverse over seksualiteit is. Als we daarentegen horen dat het kabinet, ik noem maar wat, het parlement voorliegt draaien we ons nog eens lekker om in ons bedje en slapen we door. Dat, zegt hij terecht, is waanzin.
Er is moed voor nodig, zeker bij de NPO, maar Diederik Smit doet het. Gelukkig maar. De satiricus heeft bij NPO Radio 1 namelijk hardop gezegd dat het kabinet a) het parlement steeds weer bewust tegenwerkt en zelfs voorliegt, en b) internationaal recht schendt. Maar, geeft hij aan, het lijkt erop dat als de Nederlandse burger een krantenartikel daarover leest hij zijn schouders wat meewarig ophaalt. Dat kan niet.
"Op zichzelf zou het natuurlijk heel welkom zijn als zoveel mogelijk mensen bij koffieautomaten en televisietafels ook over dit soort thema's een beetje meedenken, met emoties," aldus Smit. Ja, "ook over morele misstanden die geen verband hebben met seksualiteit of bekende Nederlanders. Wellicht dat we onze samenleving dan op nóg meer terreinen iets ethischer kunnen inrichten."
Dus "dat we gaan zeggen: het misleiden van de volksvertegenwoordiging is niet oké en mag niet normaal worden. Educate your sons. En: deze giftige cultuur moet stoppen."

Gelieg en bedrieg

Hij refereerde daarvoor aan nieuws dat het kabinet 'gematigde' Syrische 'rebellen' steunde "die volkenrechtelijk misschien niet deugde. Gisteren bleek dat het kabinet is tegengewerkt doordat informatie bewust zo laat mogelijk naar de Kamer werd gestuurd." Bijvoorbeeld: de ochtend voor Sinterklaas, aan het begin van een vakantie, en ga zo maar door. 
"Ook heeft minister Blok proberen te voorkomen dat er een onderzoek zou komen naar die zaak, waarbij Nederland dus misschien het internationaal recht heeft geschonden."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zoals Smit logischerwijze zei zijn dit ook "ethische vraagstukken." Politici en ambtenaren die zich misdragen en de volksvertegenwoordiging bewust tegenwerken... Je zou denken: reden te over om ons daar druk over te maken. Maar nee. Niets is minder waar. De gewone Nederlander lijkt het allemaal wel prima te vinden. Het gaat immers niet om seksualiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten