Filmpje! Dolblije Caroline van der Plas: "Dit is een keiharde afstraffing van deze coalitie!"

Politieknov 23 2023, 11:40
"Hoe je het ook wendt of keert, dit is een afstraffing voor deze coalitie. Allemaal hebben ze verloren tot fors verloren. Dit mogen ze zich echt aantrekken." Dat is de reactie van Caroline van der Plas op de ongelooflijke verkiezingsuitslag van gisteravond. De BBB-leider wil dan ook dat er écht een coalitie komt waar de PVV deel van uitmaakt... en ze wil zelf óók heel graag meepraten.
Van der Plas is heel goed te spreken over de uitslag voor BBB zelf. "We are in the game," zei ze, "we zijn in het spel." Wat ze daarmee bedoelt is dat BBB nu als partij met 7 zetels écht mee kan doen. Ze zit er niet meer in haar eentje. Nee, ze krijgt een mooie groep mensen om zich heen die alles samen met haar kunnen doen en die samen alles kunnen uitzoeken, de en de strijd kunnen aangaan.
"Superblij, heel trots!" zei Van der Plas dan ook toen haar gevraagd werd wat haar emoties waren. "Ik sta te trillen. Ik sta te trillen!" Ja, legde ze ook nog uit, BBB heeft ook even op 30 gestaan, maar deze zeven vindt ze al super. "We doen gewoon mee, ze kunnen niet om ons heen: 16 zetels in de Eerste Kamer en 7 in de Tweede Kamer."

Winst PVV

"Bizar hoe de PVV 35 zetels heeft gehaald," ging de BBB-bazin verder. "Echt, bizar. Maar, echt, hoe je het ook wendt of keert, het is een afstraffing van deze coalitie. Allemaal hebben ze verloren tot fors verloren. Dit mogen ze zich echt aantrekken."
De nummer twee van BBB, Mona Keijzer, voegde daar aan toe dat ze vindt dat er geregeerd moet worden met de PVV. "Ik zou het van buitengewone arrogantie vinden getuigen als je de telefoon niet opneemt als Geert Wilders nu belt," legde zij uit. Daarna nam ze nog maar een wijntje. Want als Kamerleden iets heel goed kunnen dan is het drinken als matrozen. Maar dat geheel terzijde.
Zo is het maar net. De komende dagen en weken gaan we zien of de democratische wens van de Nederlandse kiezer voor de verandering geaccepteerd wordt... of dat de PVV toch weer keihard wordt uitgesloten. Wat doet het kartel?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten