Screen Shot 2022 07 02 at 202507

Filmpje! Friese boeren pakken Den Haag aan: 'Je kunt de noodtoestand uitroepen straks!'

Politiekjul 02 2022, 19:05
Friese boeren hebben Friese Statenleden - de provincie dus - in niet mis te verstande bewoordingen duidelijk gemaakt dat ze niet een stap terug gaan doen. Zij eisen dat het stikstofbeleid in de prullenbak belandt. Gebeurt dat niet, dan "kun je straks de noodtoestand uitroepen," waarschuwen ze. En ja, daar voegen ze voor de goede orde aan toe: "Je gaat de strijd verliezen!"
Het is schitterend om te zien hoe boeren dan ein-de-lijk opkomen voor zichzelf - en hoe ze daarin gesteund wordt door inwoners van onze vele dorpen (buiten de Randstad). Kijk nou eens gewoon naar dit filmpje van Friese boeren die het debat aangaan met Statenleden in de provincie. Het is schitterend om te zien hoe openlijk ze praten - en hoe duidelijk ze zijn dat ze niet eens bijna overwegen een stap terug te doen. Den Haag heeft hen de oorlog verklaart. Dat beseffen ze volledig. Maar die oorlog kunnen de Haagse politici niet winnen.

Betonnen teringzooi

"Er worden hier geen spijkers met koppen geslagen," zegt één boer die he-le-maal klaar is met de idioterie uit Den Haag, die overgenomen lijkt te worden in de provincie. Deels in ieder geval. "En morgen hangt er weer een boer. Niemand die er wat aan doet."
"Iemand die in de Randstad de hele teringbende heeft volgebouwd. Hier een prachtige provincie waar generatieslang op het land gepast is. Dan gaan ze uit Den Haag, uit die betonnen bende, ons vertellen hoe we hier op het land moeten passen?" gaat dezelfde boer vervolgens verder. En terecht natuurlijk. Want het is totaal gestoord.
Behalve als je begrijpt dat stikstof en 'natuur' excuusverhalen zijn, niet redenen. Dat ze het doel hebben om Nederland te veranderen in een stadstaat, en dat de boeren eruit moeten.

Noodtoestand

Een andere boer steunde zijn collega totaal. "Zoals het nu gaat komen vallen er veel meer doden. Ik zal je waarschuwen, dan kunnen ze straks de noodtoestand uitroepen. Zo ver gaat het komen. Dat is volgens mij niet de bedoeling. Ik voel aan mijn water dat het gaat gebeuren. Wij zijn niet de aanstichters. Wij voeren geen olie op het vuur."
Daarop waarschuwde zijn maat dat de provincie dit kan voorkomen. Maar dat als ze dat niet doen, nou, dat ze dan "willens en wetens meedoen aan de chaos."
Dat klopt natuurlijk helemaal. De aanstichters van zulke problemen zijn de gekken in Den Haag... en hun lakkeien in de provincie.
Uiteindelijk sloot de tweede boer het gesprek uiteindelijk af door hard met zijn vuist op tafel te slaan. "Er moet god-ver-dom-me wat gebeuren!"
Dit gaat vrijwel zeker heel harde vormen aannemen. Het enige vervelende daarvan is dat ik denk dat Den Haag dat wíl. Dat ze bewust aansturen op een harde confrontatie - omdat ze denken dat ze daarvan gebruik kunnen maken om over te gaan van een zachte tirannie in een hárde tirannie.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar ja, niets doen is geen optie. Op zo'n moment wordt er bepaald wat er uiteindelijk gebeurt. Of de ene kant wint, of de andere. Maar voor de boeren en alle andere vrijheidslievende burgers geldt natuurlijk dat er nu geen stap teruggedaan kan worden - want gebeurt dat wel, dan is het hoe dan ook over en voorbij met de vrijheid. De boeren begrijpen dat overduidelijk beter dan wie ook.
Ja. Áls Nederland gered wordt, dan komt het door de boeren - en misschien door de truckers, als die hun woord gestand doen en hun vrienden vanaf maandag écht gaan steunen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten