Pats, pats, pats! Lokale CDA'ers vegen de vloer aan met Wopke Hoekstra: 'Jullie moeten je diep schamen!'

Pats, pats, pats! Lokale CDA'ers vegen de vloer aan met Wopke Hoekstra: 'Jullie moeten je diep schamen!'

Wopke Hoekstra is vandaag op ongenadig harde wijze aangevallen door zijn lokale partijgenoten. Het CDA hield een ledenraadpleging over het wanstaltige stikstofbeleid van het kabinet. Nou, dat kwam hem duur te staan. Hij kreeg namelijk te horen dat hij zich kapot moet schamen, dat hij totaal belachelijk bezig is, en hij kreeg ook nog eens naar zijn hoofd geslingerd dat hij vaker in het vliegtuig zit dan in de auto. Ja, zeiden de CDA'ers, zij eisen verandering. Het stikstofplan moet weg.

"Dat CDA’ers hebben toegestaan dat dit naar buiten kwam op deze manier, dat is jullie diep verwijtbaar, daar moeten jullie je diep voor schamen," aldus één van de aanwezige CDA'ers. "Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?" voegde een andere 'christendemocraat' toe toen hij graag wilde horen van Hoekstra waarom hij het kabinet dit aperte plan had laten presenteren, aldus NRC Handelsblad dat erbij was.

Heerlijk natuurlijk, maar de CDA'ers waren nog niet klaar. Er waren namelijk provinciale CDA-bestuurders bij die keihard lieten weten dat ze niet van plan zijn de stikstofplannen uit te voeren. Het kabinet is totaal afhankelijk voor de uitvoering van deze plannen van de provinciale bestuurders. Als die nul op het rekest geven kan Den Haag roepen wat het wil, maar er gebeurt dan niets.

Jan Arie Koorevaar, fractievoorzitter van het CDA in het Zuid-Hollandse Molenlanden, had ook weinig complimenteuze woorden voor Hoekstra. Hij gaf hem een rode boerenzakdoek - het symbool van de boerenopstand - met de woorden: "Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee."

Au. Echt.

Hoekstra: 'Nein!'

Duidelijker dan dit wordt het natuurlijk niet. Maar ongelooflijk genoeg weigert Hoekstra nog steeds pas op de plaats te maken. Ja, dat lees je goed: Hoekstra wil niet aan het kabinet laten weten dat het CDA de plannen niet steunt. Hij wil ook niet naar Brussel om 'opnieuw te onderhandelen.' En nee, hij is ook niet van zins om D66 te vertellen dat ze hun boerenhaat in hun achterwerk kunnen steken.

Hoekstra - de man van McKinsey - wil de plannen gewoon uitvoeren. Dit terwijl hij weet dat het voor grote sociale onrust zorgt én dat het zijn partij kapotmaakt.

Ironisch genoeg is dat natuurlijk het ultieme bewijs dat hij en de rest van het kabinet bezig zijn met een ándere agenda - een agenda die op een andere plek dan in ons nationale parlement bepaald is... en een agenda die zó belangrijk is voor onze politieke elites dat ze bereid zijn hun eigen partijen op te blazen... én voor situaties te zorgen waarin boeren waarschuwen dat er mogelijk een situatie ontstaat waarin de noodtoestand moet worden afgekondigd. Want ja, dat risico nemen ze onderhand bewust.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het moge duidelijk zijn: Hoekstra is de eerste partijleider die aan de kant geschoven moet worden. Dat gaat niet 'vrijwillig' gebeuren - daar is bij het CDA zelf een kleine revolutie voor nodig. Maar als lokale en provinciale bestuurders nog iets van welkom willen zijn in hun dorp, nou, dan doen ze er verstandig aan om Hoekstra nú af te zetten. Doen ze dat niet dan worden ze persona non grata in hun eigen gemeenschap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer