Filmpje! Gideon van Meijeren confronteert Dilan Yesilgöz (FVD) met antidemocratische houding: 'Dit is mijn recht!'

In de Tweede Kamer is FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren de confrontatie aangegaan met minister van Justitie Dilan Yesilgöz. Die heeft overduidelijk druk gezet op het OM om hem te vervolgen. En dat is, aldus Van Meijeren, volstrekt onacceptabel. Dat is namelijk aan het OM. Niet aan een lid van het kabinet.

De huichelachtige Yesilgöz zei daarop dat ze helemaal geen opdracht hebben gegeven aan het OM. Zij heeft 'slechts' (LOL) aangegeven dat de uitspraak mógelijk strafbaar is en onderzoek verdient van het OM... en Kaag, tja, dat is Kaag he. Dat die letterlijk heeft gezegd dat Van Meijeren zich schuldig heeft gemaakt aan "opruiing," nou ja, shit happens.

Het ergste van alles is nog wel de arrogante gezichtsuitdrukking van Yesilgöz tijdens het debat met Van Meijeren. Ze lachte op een gegeven moment zelfs toen hij uitlegde dat Kaag hem toch echt van opruiing heeft beschuldigd, wat gewoon een strafbaar feit is.

Daarmee heeft ze overduidelijk het OM beïnvloed, en ja, het is wel degelijk een officiële uitspraak van een kabinetslid over de legaliteit van een uitspraak van een parlementariër. Een normale minister van Justitie zou zeggen dat dit inderdaad onverstandig was... maar Yesilgöz lachte.

Deze misplaatste arrogantie is het zoveelste teken dat het partijkartel vol voor een partijverbod gaat. Yesilgöz gaf dat ook tussen neus en lippen door. Want ze zei zelfs in het debat met Van Meijeren dat hij volgens haar "knaagt" aan de persvrijheid, aan de democratie, aan de meningsvrijheid, en zelfs aan de rechtsstaat. Hij is dus een gevaar voor de rechtsstaat, en zijn partij ook. Dat is in strijd met de wet.

Ja, ze gaan er straks, bij een wetswijziging, voor zorgen dat ze FVD kúnnen verbieden... en na een nieuwe 'controverse' gaan ze dat nog doen ook. Let daarbij op hoe Yesilgöz het steeds over "hondenfluitjes" had. Ook dat is een trucje om FVD in een bepaalde hoek te zetten.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Overigens herhaalde Yesilgöz een paar keer dat ze staat voor de persvrijheid, ook als die pers dingen zegt die ze niet leuk vindt. Vergis je niet. Als FVD verboden gaat worden, dan gaan ze er daarna voor zorgen dat websites als DDS verdwijnen. Nu hebben wij natuurlijk een plan B waardoor ze niet aan ons kunnen komen. Maar toch. Ze gaan het heus doen. Omroep ON! DDS. FVD. Er gaan grote bans komen. Bereid je er maar vast op voor.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties