Filmpje! Gideon van Meijeren confronteert Dilan Yesilgöz (FVD) met antidemocratische houding: 'Dit is mijn recht!'

Politieknov 17 2022, 18:00
In de Tweede Kamer is FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren de confrontatie aangegaan met minister van Justitie Dilan Yesilgöz. Die heeft overduidelijk druk gezet op het OM om hem te vervolgen. En dat is, aldus Van Meijeren, volstrekt onacceptabel. Dat is namelijk aan het OM. Niet aan een lid van het kabinet.
De huichelachtige Yesilgöz zei daarop dat ze helemaal geen opdracht hebben gegeven aan het OM. Zij heeft 'slechts' (LOL) aangegeven dat de uitspraak mógelijk strafbaar is en onderzoek verdient van het OM... en Kaag, tja, dat is Kaag he. Dat die letterlijk heeft gezegd dat Van Meijeren zich schuldig heeft gemaakt aan "opruiing," nou ja, shit happens.
Het ergste van alles is nog wel de arrogante gezichtsuitdrukking van Yesilgöz tijdens het debat met Van Meijeren. Ze lachte op een gegeven moment zelfs toen hij uitlegde dat Kaag hem toch echt van opruiing heeft beschuldigd, wat gewoon een strafbaar feit is.
Daarmee heeft ze overduidelijk het OM beïnvloed, en ja, het is wel degelijk een officiële uitspraak van een kabinetslid over de legaliteit van een uitspraak van een parlementariër. Een normale minister van Justitie zou zeggen dat dit inderdaad onverstandig was... maar Yesilgöz lachte.
Deze misplaatste arrogantie is het zoveelste teken dat het partijkartel vol voor een partijverbod gaat. Yesilgöz gaf dat ook tussen neus en lippen door. Want ze zei zelfs in het debat met Van Meijeren dat hij volgens haar "knaagt" aan de persvrijheid, aan de democratie, aan de meningsvrijheid, en zelfs aan de rechtsstaat. Hij is dus een gevaar voor de rechtsstaat, en zijn partij ook. Dat is in strijd met de wet.
Ja, ze gaan er straks, bij een wetswijziging, voor zorgen dat ze FVD kúnnen verbieden... en na een nieuwe 'controverse' gaan ze dat nog doen ook. Let daarbij op hoe Yesilgöz het steeds over "hondenfluitjes" had. Ook dat is een trucje om FVD in een bepaalde hoek te zetten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Overigens herhaalde Yesilgöz een paar keer dat ze staat voor de persvrijheid, ook als die pers dingen zegt die ze niet leuk vindt. Vergis je niet. Als FVD verboden gaat worden, dan gaan ze er daarna voor zorgen dat websites als DDS verdwijnen. Nu hebben wij natuurlijk een plan B waardoor ze niet aan ons kunnen komen. Maar toch. Ze gaan het heus doen. Omroep ON! DDS. FVD. Er gaan grote bans komen. Bereid je er maar vast op voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten