51368518854 e8aa77e18f c

Noord-Holland eist dat Tata Steel minder stikstof gaat uitstoten

Binnenlandnov 17 2022, 17:00
Tata Steel lijkt eerste grote industrie te worden die minder stikstof moet gaan uitstoten. Niet langer zijn alleen de boeren het doelwit om minder stikstof uit te stoten. Tata Steel moet van de Provincie Noord-Holland 8% minder stikstof gaan uitstoten.
„Deze ruimte komt ten gunste van de natuur. Tata Steel houdt voldoende stikstofruimte om de komende jaren de omschakeling naar duurzame productie van groen staal mogelijk te maken,”aldus het provinciebestuur in de Telegraaf. Tata Steel is naast Chemelot en DuPont/Chemours een grote uitstoter in Nederland. Deze grote uitstoters brengen met hun uitstoot ook de volksgezondheid in gevaar.
De club van Johan Vollenbroek, de man die de boeren en bouwend Nederland tot wanhoop drijft, is niet tevreden. Mobilisation for the Environment (MOB) had het liefst gezien dat de natuurvergunning van Tata Steel helemaal zou worden ingetrokken, maar dat is volgens Noord-Holland niet nodig. MOB is pas tevreden als er geen agrarische sector en industrie meer is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
''Wij gaan door met het verminderen van onze stikstofoxide-uitstoot en nemen hierin ook onze verantwoordelijkheid. De belangrijkste investering voor de verdere vermindering van de uitstoot, is de bouw van een zogeheten DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek. Deze maatregel is onderdeel van de Roadmap Plus, een pakket aan maatregelen om de impact op de leefomgeving te verminderen. Wanneer de installatie in 2025 in gebruik wordt genomen zal de uitstoot van stikstofoxide voor de gehele site IJmuiden met zo’n 30 procent afnemen ten opzichte van de start van het verbeterprogramma in 2019. Ook brengt onze transitie naar het maken van groen staal met waterstof de uitstoot verder naar beneden,” zegt Tata Steel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten