Filmpje! Johan Derksen sloopt Wopke Hoekstra: 'Een sprekende pop'

Bij Vandaag Inside heeft chief-opiniemaker Johan Derksen even lekker uitgehaald naar "de sprekende pop" Wopke Hoekstra. Want, zei Derksen, de nepchristendemocraat is werkelijk "een man waar je geen flikker aan hebt." Een lege huls. Een neppert. Iemand die lekker een leeg verhaal kan ophangen, maar die je uiteindelijk gewoon laat doodbloeden terwijl hij je de rug toekeert.

In de peilingen is het CDA natuurlijk aangeschoten wild. Of beter gezegd: op een haar na dood. De reden daarvoor is, nou ja, meervoudig. Ten eerste is er natuurlijk het feit dat het CDA niet meer christelijk is. Wel in naam, niet in de praktijk. Ten tweede is de partij verworden tot een machtspartij pur sang, maar dat was al decennialang zo. Ten derde handelt de partij continu in strijd met de belangen van haar echte achterban die vooral op het platteland woont.

... En dan is er ook nog Wopke Hoekstra. De 'leider' die zijn eigen mensen (lees: Pieter Omtzigt) zo, hop, lekker even met een mes in de rug steekt als dat hem zo uitkomt. En die voor de rest vooral een WEF-marionet pur sang is. Een lege huls.

Dat vind ík niet alleen, nationale mopperkont Johan Derksen denkt daar net zo over. Dat maakte hij vrijdagavond maar weer eens heel duidelijk bij Vandaag Inside.

De afgelopen dagen is er veel om te doen dat China "geheime politiebureaus heeft in het buitenland." Ook in Nederland. Die "bureaus" worden gebruikt om Chinezen alhier in de gaten te houden.

Dieptriest, natuurlijk, en een echte leider zou daar iets aan doen.

Helaas zitten wij opgescheept met Wopke Hoekstra als minister van Buitenlandse Zaken. En dus krijg je reacties waar je helemaal niets aan hebt, vindt Derksen.

"Ik kom niet meer bij van het lachen. Ik las in de krant: er zijn geheime Chinese politiebureaus. En zijn commentaar was: 'Onacceptabel. De onderste steen moet boven komen. Dit kunnen we niet tolereren.' En dan denk ik," zei Derksen, "hij schopt alleen maar open deuren in."

"Het is een soort sprekende pop die tegenwoordig een baardje heeft," ging Dersen daarop verder. "Er komen alleen maar cliché's uit zijn mond. Dat is een man waar je geen flikker aan hebt."

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

"Namens Nederland is hij nu weer met zijn stikstofmachine naar Zuid-Amerika gevlogen voor een ónbelangrijke vergadering, want niemand kent hem natuurlijk. En dan denk ik: wat een onzin. Aan die man hebben we nog helemaal niets gehad en we zullen ook nooit wat aan hem hebben."

Dit klopt natuurlijk honderd procent. Het ontgaat me wel waarom Derksen dit niet over de héle politieke elite zegt - over het héle partijkartel - maar ja, op de één of andere weigert hij in te zien dat Hoekstra gewoon één van velen is. Het gehele partijkartel bestaat uit marionetten. Uit sprekende poppen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties