Screen Shot 2022 11 13 at 182430

Filmpje! Pieter Omtzigt laat D66-neppolitica keihard afgaan: 'Ik was hier niet zo goed in op school'

Politieknov 13 2022, 18:44
Tijdens het debat over het nieuwe pensioenstelsel dat de regeringscoalitie graag wil opleggen aan het land zorgde Pieter Omtzigt er deze week voor dat de woordvoerder van D66 met haar bek vol tanden kwam te staan. Op een interessante, goed doordachte vraag van Omtzigt kon ze uiteindelijk alleen maar reageren dat ze "hier niet zo goed in was op school."
Wat een grap.
Als je het pensioenstelsel volledig op zijn kop wilt gooien moet je goede argumenten én berekeningen hebben om dat te doen. Je moet dan kunnen aantonen dat wat jij wilt echt voor een betere, gezondere situatie zorgt.
Maar gek genoeg kunnen de coalitiepartijen dat helemaal niet. Toch zetten ze hun belachelijke pensioenplan door. Wat je dan krijgt? Dit soort confrontaties tussen een enkel Kamerlid dat wel weet waar hij het over heeft... en een kartelpolitica die alleen maar kan stamelen dat ze eigenlijk niet echt verstand van zaken heeft.
Kijk maar:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Dan krijg je als D66'er dus een interessante vraag en wat is je antwoord? Dat je geen antwoord hebt en dat je, och gossie toch, eigenlijk niet zo goed was in dit soort dingen toen je nog op school zat. Dat is dan je 'excuus.' Maar je neemt wél beslissingen over dit soort onderpen als ware je een expert.
Dat mag wel. Dat kan allemaal. Maar als iemand je dan een wat moeilijke vraag stelt is je reactie: tja, ik weet het niet, en dat is niet zo gek, want op school was ik ook al bagger.
What. The. Jeweetwel.
Let wel, dit soort incompetente types zijn dus degenen die beslissen over jouw en mijn toekomst; over onze oude dag. Ze hebben er de ballen verstand van... en zijn zich daar terdege van bewust.
Maar, en nu komt het echte zorgwekkende, dat interesseert ze helemaal niets. We willen altijd alles toedichten aan 'incompetentie' en 'dommigheid.' Maar als je wéét dat je er geen verstand van hebt maar dan tóch besluiten neemt waarvan je niet kunt inschatten wat de gevolgen zijn, dan ben je niet alleen een achterlijke idioot... maar nog kwaadaardig ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten