Filmpje! Ralf Dekker (FVD): 'Op Persoonlijke Titel'

Ralf Dekker, tijdelijk Kamerlid voor FVD, mocht langskomen bij Ernst Lissauer om met hem te praten over zijn verleden én heden. Het leverde een buitengewoon interessant gesprek op.

Het is eigenlijk dieptriest, maar onze gewone media - de gewone tv-zenders - maken eigenlijk geen kwaliteitsprogramma's meer. Ook - nee, zéker - de NPO niet.

En dat is zonde. Want als je een goede presentator neerzet bij een interessante politicus, nou, dan kan je gewoon een heel interessant gesprek krijgen; een gesprek dat het kijken meer dan waard is, en dat de kijker aanzet tot nadenken en reflectie.

Het mooie van zo'n internet-show is dat je een politicus als Dekker dus echt beter leert kennen. Hoe kwam hij bij de Rabobank terecht, hoe ontmoette hij zijn vrouw, maar ook: hoe ging hij van de linkse PSP naar uiteindelijk FVD? En waarom is hij ze gefocust op onderwijs (hij is de man achter de Renaissancescholen van FVD)?

Oh, en hoe kwam hij eigenlijk terecht bij de Rabobank - waar hij in de Raad van Bestuur zat - om daarna juist totaal tegengestelde politieke posities in te nemen dan de bank tegenwoordig huldigt?

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als je erbij nadenkt is het eigenlijk gewoonweg triest dat normale tv-programma's dit soort gesprekken niet meer hebben met politici - en zeker niet met politici van zogenaamd 'controversiële partijen.' Dat zijn dus partijen die de geschiedenis van ons land respecteren en eren, en die zich niet schamen voor onze cultuur. Dat is tegenwoordig "controversieel."

Afijn. Een prima gesprek, dus, en zeker het kijken waard. Daarom is dit dé aanrader van deze zondag!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties