Filmpje! Tweede Kamer woest over continue lekken uit kabinet

De Tweede Kamer is er he-le-maal klaar mee dat er voortdurend gelekt wordt vanuit het kabinet. Over werkelijk elk onderwerp wordt informatie doorgegeven aan het propagandatuig dat 'journalisten' wordt genoemd, terwijl het parlement nog van niets weet. Bijna alle partijen in de Kamer willen dat dit ophoudt - en dat er actie genomen moet worden.

Steeds als er gelekt wordt zegt het kabinet dat ze het gaan onderzoeken en dat als de lekker gevonden wordt, dat die persoon dan heus heel hard gestraft gaat worden. Maar gek genoeg (ahem) wordt zo'n lekker nooit gevonden. Het kabinet is zo lek als een mandje, maar niemand die weet hoe dat toch kan. Zo gek!

Het heeft maar een jaar of twaalf geduurd (want dit gebeurt systematisch in alle kabinetten - nou ja, behalve Rutte I, dus eigenlijk tien jaar) maar de Kamer is nu eindelijk echt boos. Of pretendeert dat te zijn. En om die woede kracht bij te zetten eisen de Kamerleden dat er iets gebeurt.

Ten eerste wil de Kamer dat er een brief komt van het kabinet hierover. Hoe komt het dat dit steeds weer gebeurt?

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft hier vandaag een brief over gestuurd naar het kabinet. De hele Kamer steunde die brief van harte, hoewel een meerderheid helaas niet een debat over deze materie wilde. Dit onder het nieuwe motto van de Kamer: 'We debatteren al zoveel.' Maar de Kamer wil ook een brief van het kabinet hierover. Met tekst en uitleg. Hoe kan dit steeds gebeuren en wat gaat het kabinet eraan doen?

Hoe dan ook, in de brief die Bergkamp als Kamervoorzitter aan het kabinet gestuurd heeft klaagt ze dat het nu al de zoveelste keer is dat de regel dat de Kamer eerst wordt geïnformeerd over kabinetsplannen alleen deze week al verschillende keren "met voeten is getreden."

Bergkamp gaat nu in gesprek met het kabinet, met als doel om lekken uit het kabinet tot een minimaal punt te verlagen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Hartstikke leuk, natuurlijk, maar ook dit is niets meer of minder dan een theatervoorstelling. De woede is nep. Honderd procent. Zeker van alle kartelpolitici, of ze nou officieel lid zijn van de coalitie of niet.

En de woede van Bergkamp is al helemaal flauwekul. Die vrouw is letterlijk aangesteld door het kabinet om zo weinig mogelijk stennis te schoppen, en om het kabinetsbeleid zoveel mogelijk door de Kamer te jassen (en de oppositie de mond te snoeren). Als zij deze brief schrijft, dan heeft ze daar van tevoren toestemming voor gehad omdat D66 én het kabinet begrijpen dat ze even heel stoer moet doen als ze iets van gezag wil terugkrijgen in de Kamer - zodat ze haar hele termijn kan uitzitten als Voorzitter en niet voortijdig moet verdwijnen omdat iedereen het respect voor haar verloren is omdat ze een marionet is.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties