2l4a6067 fleur agema geert wilders gidi markuszower pvv

Fleur Agema is klaar met 'insecten als hapjes'-gepush radicaal links: 'Door deze mensen ben ik vegetariër-af!'

Politiekmaa 06 2023, 12:00
Tweede Kamerlid Fleur Agema is helemaal klaar met het gedram van extreemlinks over dat we allemaal insecten moeten eten. "Ik was twintig jaar vegetariër," vertelt ze aan De Dagelijkse Standaard, "en ben ermee gestopt in 2006 door het gepush van de Partij voor de Dieren."
Op Twitter verbaast PVV-Kamerlid Agema zich over waarom we geen garnalen mogen eten van de ultralinkse obsessieve natuurfanatiekelingen, maar wel krekels. Daar schrijft ze:
Dat was natuurlijk reden voor De Dagelijkse Standaard om contact op te nemen met Agema. Want wij vinden garnalen lekker, maar krekels niet. Dat gaat dan niet om 'niet mogen,' maar om niet willen. Een standpunt dat voor ultralinks tegenwoordig helaas volkomen irrelevant is.
Het is natuurlijk ziek aan het worden dat linksextremisten (of professionele vegans) tegenwoordig het eten van insecten zo aan het pushen zijn. Waar komt dat in vredesnaam vandaan vraag je je af?
"Nou," zegt Agema tegen DDS, waar het vandaan komt is heel simpel: "Het volk moet aan de eitwittransitie." Dit is een project van de bovenonsgestelden om onze eiwitten uit andere 'producten' te halen dan via de oude, vertrouwde manier. Eiwitten zouden dan een belangrijke alternatieve voedselbron zijn. Eentje die zogenaamd 'minder belastend' voor het milieu zou zijn.
Iedereen wordt onderhand natuurlijk knetterziek van dit insectengedram. Agema ook. "Ik was twintig jaar geleden vegetariër en ben ermee gestopt in 2006 door het gepush van de Partij voor de Dieren," legt ze uit. "Nu gaat het met een groter aantal partijen een hele stap verder dan pushen." Inderdaad, eigenlijk is er al spraken van dwang; ze passen producten gewoon aan en voegen insecten toe aan het menu. Ons wordt niets gevraagd. Doe maar: eten die hap.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar toch is er iets anders geks aan de hand. De insectenpushers klagen steevast steen en been over hoe wij, mensen, arme diertjes slachten om ze op te eten. Dat zou hartstikke zielig zijn voor die dieren. Onmenselijk (joh). Oke. Maar zijn insecten dan geen dieren?
"Ik snap ook niet waarom een krekel minderwaardig zou zijn aan een garnaal," zegt Agema daarop. Wij ook niet. Misschien dat het probleem is dat een krekel op het droge leeft? Zou dat dan de verklaring zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten