20220222 Fleur Agema 139

Fleur Agema (PVV) is woedend dat haar waarschuwing dat 100 kinder-ic-bedden te weinig is in de wind is geslagen

Politiekdec 28 2022, 15:00
Het is onacceptabel dat de waarschuwing van Fleur Agema dat 100 kinder-ic-bedden te weinig zijn, in de wind is geslagen. De huidige chaos op de intensivecareafdelingen voor kinderen in Nederland is een schande. Volgens de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland liggen alle ic's helemaal vol, en dat komt onder meer door de griepepidemie en het RS-virus.

Hier! Ze willen gewoon geen grotere kinder-ic-capaciteit dan 100 bedjes. Dat is wachten op problemen! Stop die akelige marktwerking in de acute zorg. Dat kan snel & simpel: maak er een NEDAB van.

Fleur Agema
Fleur Agema
@FleurAgemaPVV

In debat over pandemiewet al aangekaart dat 100 kinder-ic-bedden te weinig is. Het boeit ze niet! ⁦ ⁦@ministerVWS⁩ ⁦@JobaCDA⁩ ⁦@wiepau⁩ ⁦@JudithTielenVVD⁩ Alle kinder-ic's in Nederland vol door golf aan epidemieën hartvannederland.nl/nieuws/gezondh…

1.2K
Reply
Het is onbegrijpelijk dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers en de Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Wieke Paulusma (D66) en Judith Tielen (VVD) de waarschuwing van Fleur Agema (PVV) hebben genegeerd. Ze lijken zich niet te bekommeren om de levens van kinderen en spelen met vuur door het tekort aan ic-bedden te negeren.
Het is terecht dat Fleur Agema woedend is. Er wordt met kinderlevens gespeeld en dat is onacceptabel. Het is tijd dat de overheid actie onderneemt en zorgt voor voldoende ic-bedden om de huidige crisis het hoofd te bieden. De kinderen verdienen het om de best mogelijke zorg te krijgen, en dat is op dit moment helaas niet het geval. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor voldoende ic-bedden voor kinderen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het RS-virus (respiratoir syncytieel virus) is een virus dat vaak voorkomt bij kinderen en kan leiden tot ernstige luchtweginfecties, zoals bronchitis en longontsteking. Het virus kan vooral gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, oudere mensen en mensen met een verminderde weerstand, zoals premature baby's, kinderen met astma of een andere longziekte en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Het kan vooral gevaarlijk zijn voor jonge kinderen omdat hun immuunsysteem nog niet volledig is ontwikkeld en ze daarom minder goed in staat zijn om ziektes te bestrijden. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om het RS-virus te voorkomen, zoals regelmatig de handen wassen en het gebruik van zakdoekjes. Als een kind ziek is, is het ook belangrijk om het af te schermen van andere mensen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten