Fleur Agema (PVV) is woedend dat haar waarschuwing dat 100 kinder-ic-bedden te weinig is in de wind is geslagen

Fleur Agema (PVV) is woedend dat haar waarschuwing dat 100 kinder-ic-bedden te weinig is in de wind is geslagen

Fleur Agema. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Het is onacceptabel dat de waarschuwing van Fleur Agema dat 100 kinder-ic-bedden te weinig zijn, in de wind is geslagen. De huidige chaos op de intensivecareafdelingen voor kinderen in Nederland is een schande. Volgens de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland liggen alle ic's helemaal vol, en dat komt onder meer door de griepepidemie en het RS-virus.

Het is onbegrijpelijk dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers en de Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Wieke Paulusma (D66) en Judith Tielen (VVD) de waarschuwing van Fleur Agema (PVV) hebben genegeerd. Ze lijken zich niet te bekommeren om de levens van kinderen en spelen met vuur door het tekort aan ic-bedden te negeren.

Het is terecht dat Fleur Agema woedend is. Er wordt met kinderlevens gespeeld en dat is onacceptabel. Het is tijd dat de overheid actie onderneemt en zorgt voor voldoende ic-bedden om de huidige crisis het hoofd te bieden. De kinderen verdienen het om de best mogelijke zorg te krijgen, en dat is op dit moment helaas niet het geval. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor voldoende ic-bedden voor kinderen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het RS-virus (respiratoir syncytieel virus) is een virus dat vaak voorkomt bij kinderen en kan leiden tot ernstige luchtweginfecties, zoals bronchitis en longontsteking. Het virus kan vooral gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, oudere mensen en mensen met een verminderde weerstand, zoals premature baby's, kinderen met astma of een andere longziekte en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Het kan vooral gevaarlijk zijn voor jonge kinderen omdat hun immuunsysteem nog niet volledig is ontwikkeld en ze daarom minder goed in staat zijn om ziektes te bestrijden. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om het RS-virus te voorkomen, zoals regelmatig de handen wassen en het gebruik van zakdoekjes. Als een kind ziek is, is het ook belangrijk om het af te schermen van andere mensen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer