de jonge baudet mondmaskers

Hypocriete Hugo de Jonge (CDA) roept op om migratiesaldo te verlagen vanwege wooncrisis

Politiekdec 28 2022, 16:00
Minister van Wonen Hugo de Jonge van het CDA heeft onlangs opgeroepen tot een afname van de immigratie in Nederland. Volgens De Jonge kan de wooncrisis alleen maar groter worden als er niet wordt ingegrepen. "We moeten ons een beeld vormen van hoeveel mensen we hier kunnen wonen en hoeveel groei werkelijk inpasbaar is in Nederland", zegt hij.
"Als je dat niet doet, overvraag je de samenleving op een geweldige manier. En dan ondermijnen we het draagvlak voor migratie in een land waar we migratie juist ook nodig zullen hebben," ging De Jonge verder in een interview met Trouw.
De Jonge stelt dat als het migratiesaldo niet omlaag gaat, "we bij de klippen opbouwen". Hij benadrukte dat het migratiesaldo omlaag moet gaan en dat dit zijn inzet is voor de komende periode.
Hoewel De Jonge's oproep om de immigratie af te laten nemen logisch lijkt, is het wel opmerkelijk dat hij dit nu zegt. Partijen als FVD en PVV roepen al jaren op tot een afname van de immigratie, maar worden vaak weggezet als 'nepnieuwsverspreiders' en 'racisten' wanneer ze dit doen.
De enige reden waarom De Jonge dit nu zegt, lijkt te zijn dat er in maart verkiezingen zijn voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer, en het lijkt dus meer op een toneelspel dan op een echte beleidsverandering.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is niet verwonderlijk dat De Jonge's oproep om de immigratie af te laten nemen klopt. Als de immigratie zo doorgaat, zal Nederland in 2034 19 miljoen inwoners hebben. Dit zou een enorme druk leggen op de woningmarkt en de infrastructuur van het land.
De huidige wooncrisis in Nederland is al hevig, met steeds hogere huizenprijzen en een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een verdere toename van de bevolking zou deze crisis alleen maar versterken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten