frits bosch column

-Frits Bosch- Groenhuijsen: Terecht stikjaloers op Nederland, en hij deelt een trap uit

Opiniedec 28 2022, 14:30
Journalist en presentator Charles Groenhuijsen meende in de pen te moeten klimmen en kiest daarvoor radicaal links NRC (28/12/23) voor zijn stuk “Terecht stikjaloers op Nederland. Groenhuijsen vindt dat het nieuws te vaak negatief is, terwijl positieve ontwikkelingen onopgemerkt blijven. Dat zorgt volgens hem voor vertekening.
Er zijn veel redenen om optimistisch te zijn volgens Groenhuijsen. Vervolgens komt hij met een riedel wat zo mooi en goed is in de wereld en ons land. Hij sluit af met een trap uit te delen naar “Twitter terrorist Thierry Baudet en consorten, lawaaiige pestkoppen en ruziezoekers die uit zijn op verdeeldheid en conflict. Met uitgestoken hand geven ze hun tegenstander een klap.” Aldus Groenhuijsen. Ik zie dat een kwart slag anders.
Dit artikel doet de lezer zich afvragen wat het nut ervan is. Wil Groenhuijsen ons ervan doordringen hoe mooi de wereld is en ons met een fijn gevoel het nieuwe jaar insturen, terwijl we aan de vooravond staan van een recessie die vooral de armsten zal treffen, of is dit de aanleiding om Baudet een eindejaarstrap te geven. Een rekening vereffenen.
Wat voor kwaad heeft Baudet Groenhuijsen persoonlijk dan aangedaan? Ik heb de speeches van dr Thierry Baudet dit jaar met belangstelling gevolgd, geanalyseerd en besproken. Er zullen in het parlement zeker leden zijn die zijn teksten qua diepgang zullen kunnen evenaren, maar ook na lang zoeken weet ik niet wie. Wat ik wel zeker weet is dat Baudet de heer Groenhuijsen qua intellectueel vernuft in zijn holle kies kan stoppen.
Het valt me bovendien op dat Groenhuijsen met zijn stuk uit de toon valt. We hebben een video gezien waarin cabaretiers en zijn collega presentatoren hun beklag doen over cancel culture en trial by media. Ze vinden dat de sfeer in ons land achteruit holt. Ze zijn waarachtig niet de enigen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Er wordt opgemerkt dat cancel culture gedaan wordt om jezelf een schouderklopje te geven. Dat je helemaal okay bent en zelf zo’n perfect mens bent. Wat Groenhuijsen betreft klopt dat natuurlijk wel. Hij is helemaal okay en een perfect mens. Groenhuijsen is ook een geweldige journalist en presentator. Hij is top of the bill. Dan mag je zo’n trap wel uitdelen, nietwaar Charles?!
Uw collegae roepen: “laten we stoppen met cancel culture!” Maar nu komt Groenhuijsen een Nieuwjaarstrap uitdelen. “Stop daarmee Charles!”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten