screen shot 2022 09 21 at 15

VVD-staatssecretaris Eric van der Burg wil kritische FVD kapotmaken

Politiekdec 28 2022, 14:00
De walgelijke VVD-staatssecretaris Eric van der Burg beweert dat Forum voor Democratie (FVD) een serieuze bedreiging vormt voor de rechtsstaat en de democratie in ons land. Ironisch genoeg bewijst Van der Burg met deze uitspraken dat hij zélf een gevaar voor onze vrijheid is. Maar dat ontgaat hem ongetwijfeld totaal.
Van der Burg was enkele maanden geleden het kabinetslid dat als eerste opstond toen hij vond dat Thierry Baudet iets zei in de Tweede Kamer waar hij aanstoot aannam. Het was een buitengewoon ondemocratische actie, aangezien het kabinet er zit op verzoek van de Kamer... en zodat de Kamer het kabinet kan controleren. Niet andersom.
Maar dat Van der Burg een duidelijk anti-democratische inborst heeft wordt nu wel héél duidelijk. De VVD-engnek heeft in een interview met de Volkskrant namelijk geïmpliceerd dat hij wil dat de grootste democratische partij van Nederland, FVD, verboden wordt.
In het gesprek beweert Van der Burg dat FVD een gevaar is voor de rechtsstaat en voor de democratie. Dat zijn precies de 'redenen' (lees: excuses) waar de nieuwe partijverbodwet van het kabinet aan refereert om partijen te verbieden. Het is duidelijk dat dit zijn doel dus is.
"Forum is echt bezig om de democratie, en de structuren die daarbij horen, kapot te maken," aldus het doodenge, dictatoriale, anti-democratische mannetje. "Zie de woorden die gebruikt worden: ‘naar het parlement trekken’, en dat soort dingen."
Let wel, het is heel normaal om op te roepen naar het parlement te gaan om daar te demonstreren. Dit wordt tientallen jaren gedaan, zeker door línkse partijen, overigens. Maar tegenwoordig is dat zogenaamd opeens levensgevaarlijk. Kiezers moeten nu, als ze het oneens zijn met het kabinetsbeleid, daar maar wat boos over praten in de beperkte gezinskring... en voor de rest moeten ze hun bek houden. Dat is het concept van democratie dat Van der Burg heeft.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En daarmee bewijst hij natuurlijk zélf antidemocratisch tot op het bot te zijn. The right to dissent is het belangrijkste recht dat we hebben in een vrije samenleving. Sterker nog, een samenleving kan niet vrij zijn als dit recht niet bestaat. En ja, Van der Burg wil precies dat voor elkaar krijgen: een Nederland creëren waarin the right to dissent simpelweg niet meer bestaat. Hij gaat bepalen waarmee je het oneens mag zijn en hoe. Gecontroleerde oppositie, noemen we dat.
Overigens is het ronduit lachwekkend dat kabinetsleden een ander ervan beschuldigen de rechtsstaat met voeten te treden. Dit ranzige tuig liegt systematisch tegen de Tweede Kamer, heeft een Toeslagenaffaire veroorzaakt en vervolgens verborgen terwijl tienduizenden gezinnen financieel kapotgemaakt werden, heeft de grondrechten massaal geschonden tijdens de coronacrisis... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hypocrieter dan dit wordt het echt niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten