flickr sebastiaan ter burg ed van thijn en frans weisglas

Frans Weisglas (VVD) uit kritiek op coalitievorming provincie Flevoland: “Slecht dat mijn partij, de VVD, met de CU in de provincie Flevoland een coalitie gaat vormen met de PVV.”

Politiekapr 28 2023, 10:30
Voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over het feit dat de PVV samen met de Christen Unie, BBB, SGP en de VVD een coalitie gaat vormen in de provincie Flevoland.
De beoogde coalitie telt 21 van de 41 zetels en lijkt een evenwichtsoefening te zijn om de ChristenUnie in zee te laten gaan met de PVV. Door gezamenlijk gedeelde kernwaarden op te stellen waarbij respect voor de medemens en godsdienstvrijheid voorop staan, hebben de partijen een basis gevonden voor verdere onderhandelingen. In de gesprekken tussen de verkenners en de partijen zijn twintig inhoudelijke dossiers aan bod gekomen, waaronder stikstof, wolven en windmolens. Hierbij zijn geen onoverbrugbare verschillen van inzicht naar voren gekomen, wat de weg vrijmaakt voor verdere onderhandelingen over het vormen van een nieuw provinciebestuur.
Met deze ontwikkelingen lijkt Flevoland af te stevenen op een stabiel bestuur dat rekening houdt met alle inwoners en hun belangen. De komende tijd zal moeten blijken of de onderhandelingen succesvol zullen verlopen en er daadwerkelijk een nieuwe coalitie gevormd kan worden.
VVD’er en voormalig Tweede Kamervoorzitter Hans Weisglas is minder blij met de ontwikkelingen in de provincie Flevoland. Zo laat hij via Twitter weten: “Slecht dat mijn partij, de VVD, met de CU in de provincie Flevoland een coalitie gaat vormen met de PVV.” Weisglas kan op de nodige kritiek rekenen, een heel verhelderend antwoord lijkt de VVD’er niet te kunnen geven. Ook voegt Weisglas er nog aan toe dat “Democratie is dat partijen in de provinciale Staten zijn gekozen niet in t provinciebestuur”.
Het is ook niet heel vreemd dat de grote winnaar BBB ook kijkt naar de mogelijkheid om een samenwerking met de PVV aan te gaan. Dat dit vervolgens weer op verzet kan rekenen bij leden van de Haagse coalitiepartijen komt dan ook niet als een complete verrassing.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten