frederik jansen 15

FVD'er Freek Jansen kraakt GroenLinks-ideologie: 'Ze willen het hele fundament van onze samenleving ontmantelen'

Politiekmrt 07 2023, 11:00
Enkele dagen geleden vond er een zogenaamde "Feminist March" plaats in Amsterdam. GroenLinks was daar natuurlijk bij en deelde heel blij een foto van een activist met een spandoek dat zei: "Trans rights are human rights." Dit gebeurde dus tijdens een mars voor vrouwen. FVD'er Freek Jansen vindt dat niet verbazingwekkend. "Het feminisme is van oorsprong een cultuurmarxistische stroming. De huidige transgenderbeweging staat in diezelfde traditie," zegt hij tegen De Dagelijkse Standaard.
Eergisteren tweette GroenLinks trots dat er een Feminist March plaatsvond in Amsterdam, en dat daar een groot aantal activisten bij waren. De partij deelde een foto van twee van zulke activisten met twee verschillende spandoeken. Eén spandoek stelde: "My body, my choice." En het tweede spandoek stelde: "Trans rights are human rights." Met name op dat laatste spandoek kwam kritiek. Want, stelden critici, dit zou een mars voor vrouwen zijn. Waarom moest dit dan ook weer over transgenders gaan?
Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Freek Jansen verbaast zich hier geheel niet over. "Dit is wat je verwacht als je de ideologie, die GroenLinks aanhangt, doortrekt; ook zij zijn leerlingen van dezelfde generatie marxistische denkers," legt hij uit. "Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het Westers marxisme zich in een nieuwe richting, anders dan het bekende Oosterse marxisme van de Sovjetunie. De Duits-Joodse academici die deze stroming vormgaven - de voornaamsten onder hen Horkheimer, Adorno en Marcuse - hadden logischerwijs een enorm trauma opgelopen door de oorlog. Zij raakten ervan overtuigd dat de arbeidersklasse het marxisme had verraden met hun omarming van het fascisme. Sterker nog: dat heel de normale Europese cultuur mensen vatbaar maakte voor fascisme."
Volgens deze denkers speelden gender, seksualiteit en gezinsleven daar een bijzonder prominente rol in, aldus Jansen. "Met name de seksualiteit van kinderen. Iets wat in onze tijd natuurlijk weer sterk op de voorgrond komt door de transgenderbeweging. Ze waren ervan overtuigd dat het fundament van onze samenleving het gezin was. In het gezin zouden kinderen klaar worden gemaakt voor het accepteren - en later uitoefenen! - van autoriteit en onderdrukking (en dus fascisme)."
"Door de seksualiteit via maatschappelijke normen te beperken tot het monogame heteroseksuele gezin, wordt de individu gedwongen tot het reproduceren, zoals zij dat noemen, van onderdrukking. Hun oplossing voor die zogenaamde 'onderdrukking' was daarom: een einde maken aan het traditionele gezin via het promoten van onconventionele vormen van seksualiteit."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Een politieke partij als GroenLinks is in de kern cultuurmarxistisch. Marcuse is één van de meest invloedrijke cultuurmarxisten in de geschiedenis, gaat de FVD'er verder. "Daarom doet die partij precies wat Marcuse voorschreef: het traditionele gezin ondermijnen  in de hoop dat de marxistische heilstaat dan eindelijk mogelijk zal worden."
"Zo moet je de promotie van 'transrechten' door GroenLinks zien," concludeert Jansen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten