screenshot 2023 10 06 at 190126

FVD’s Pepijn van Houwelingen herhaalt: ''Deze oorlog is niet de onze!''

Politiekjun 06, 12:00
Afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer trok Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie fel van leer tegen de zinloze en gruwelijke proxyoorlog tussen de VS en Rusland in Oekraïne. “Dit is NIET onze oorlog,” stelt hij onomwonden op X. FVD heeft vanaf het begin als enige partij gewaarschuwd tegen deze waanzin, maar waarom staan ze hierin alleen? Uw leven staat op het spel, Nederland dreigt vernietigd te worden.
In het commissiedebat van 4 juni legde Van Houwelingen haarfijn uit waarom de NAVO niet in ons belang is. Hij stelde dat de NAVO zich heeft ontwikkeld tot een aanvalsbondgenootschap dat nu een proxyoorlog voert tegen Rusland. “Amerika heeft ons zelfs aangevallen door Nord Stream op te blazen,” zei hij. De NAVO is dus niet langer in ons belang, en dit moet eindelijk erkend worden.
Van Houwelingen herinnerde de Kamer aan de Baker-declaratie: de belofte dat de NAVO zich niet verder naar het oosten zou uitbreiden. Maar die belofte is keer op keer geschonden. De Oekraïense bevolking stemde op Janoekovitsj om deze reden, en toch werd hij met een gewelddadige, door het Westen gesteunde coup afgezet. De Nederlandse bevolking gaf in 2016 een duidelijk signaal tijdens het referendum, maar ook dit werd genegeerd. Dit is niet onze oorlog; het is een conflict tussen Amerika en Rusland waar wij niets mee te maken zouden moeten willen hebben.
Het grootste slachtoffer in dit alles is Oekraïne zelf. Miljoenen mensen zijn op de vlucht, honderdduizenden zijn omgekomen. Dit moet stoppen. Van Houwelingens verbijstering over het gebrek aan steun van andere partijen, vooral van links, is begrijpelijk. Waar blijft hun principiële verzet tegen deze oorlog?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is tijd dat Nederland wakker wordt en zich realiseert dat we in een gevaarlijk spel zijn beland dat niets met ons te maken heeft. Stemmen op FVD betekent kiezen voor vrede, soevereiniteit en gezond verstand. Laat uw stem horen voor een veilig Nederland en een wereld zonder zinloze oorlogen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten