Image

Geen enkele zetel voor BVNL maar Van Haga zegt: 'Trots op onze groei'

Politiekmrt 16 2023, 12:00
BVNL groeit gestaag door, maar weet nog geen zetels te bemachtigen bij de Provinciale Statenverkiezingen. De jonge partij, opgericht door voormalig VVD- en FVD-Kamerlid Wybren van Haga, heeft in elke provincie flink wat stemmen weten te vergaren, maar komt net tekort voor een zetel in de Provinciale Staten.
“Het is jammer dat we nog geen zetels hebben weten te behalen, maar we zijn trots op de groei die we hebben doorgemaakt,” aldus Van Haga. “Onze subdoelstelling, het vergroten van onze naamsbekendheid, hebben we ruimschoots gehaald. We zijn een jonge partij en bouwen rustig verder.”
Van Haga ziet kansen voor BVNL nu de coalitie haar meerderheid heeft verloren en de kans op vervroegde Tweede Kamerverkiezingen groot is. “We blijven ons inzetten voor onze standpunten en bouwen rustig verder aan onze partij. Het is een kwestie van tijd voordat we ons geluid kunnen laten horen in de Provinciale Staten.”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
BVNL feliciteert de winnaars van deze verkiezingen en kijkt uit naar de uitslag van de Waterschappen. De uitslag van de waterschapsverkiezingen wordt eind van de middag verwacht. Het kan heel goed dat de klassiek-liberale partij daar wel zetels haalt, omdat PVV en FVD niet meededen aan deze verkiezingen. De verwachting is dat ook BBB bij de grote winnaars hoort van de waterschapsverkiezingen.
Er is zeker ruimte voor een nieuwe klassiek liberale partij in Nederland, helemaal als de VVD zo stom is om te gaan samenwerken met het extreemlinkse koppel PvdA/GroenLinks. Als BVNL zich kan onderscheiden van de bestaande partijen en een specifiek thema of standpunt kan claimen dat aanslaat bij een deel van de bevolking, dan zou het in theorie mogelijk zijn om succesvol te zijn. Maar het is geen gemakkelijke opgave. Van Haga en zijn team heeft nog een flinke klus te klaren maar het is niet onmogelijk. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten