dales ozturk

Geert Dales verwondert over VVD'er Jan Klink's vertrek: Een onbekende backbencher die opeens opduikt

Politiekaug 02 2023, 21:00
De politieke wereld staat op zijn kop na de aankondiging van VVD Tweede Kamerlid Jan Klink om zijn afscheid aan te kondigen. Geert Dales, voormalig partijvoorzitter van 50plus en oud-VVD-prominent, heeft op verbaasde toon gereageerd op de motivatiebrief van Klink en zijn ogenschijnlijk onbekende positie binnen de politiek.
"Dacht even dat het fake was. Maar nee, VVD'er Jan Klink bestaat en heeft het te druk met zijn vier koters van 6-4-2-0 jaar," zo twitterde Geert Dales verbaasd. "Ook hij jankt een oeverloos verhaal aan elkaar. 791 dagen heeft meneer op onze kosten in de anonimiteit gesleten. Nu door naar de wachtgeldruif. #uitvreter."
Naar aanleiding van de tweet van Geert Dales heeft DDS even met hem gebeld voor een uitgebreide reactie: ''Het VVD Kamerlid Jan Klink, ik ken hem persoonlijk niet, heeft maar 2 jaar in de Kamer gezeten en heeft weinig wapenfeiten geleverd. In 792 dagen heeft hij 30 Kamervragen gesteld á 3000 euro per stuk. Van die Kamervragen waren er 17 vragen naar aanleiding van een bericht in de media. Dat hij nu opeens voor zijn gezin kiest is een beetje raar, omdat hij 2 jaar geleden al vader was. Klink noemt het Kamerwerk gewichtig maar waarom verlaat hij de Kamer als het zulk belangrijk werk is? Hij is de enige Wageningse landbouwingenieur in de Kamer hij had nog gewichtig werk kunnen verrichten voor de samenleving in de Tweede Kamer. Wees dan eerlijk en zeg dan gewoon dat je het turbulente Kamerwerk niet aan kunt! Tot slot wens ik Jan Klink veel succes met het opvoeden van een gezin met 4 kinderen samen met zijn vrouw.''
De reactie van Dales lijkt exemplarisch voor velen die zich afvragen wie deze Jan Klink nu eigenlijk is. Klink blijkt een relatief onbekende binnen de politieke gelederen te zijn, een backbencher die zich zelden in de schijnwerpers heeft begeven. Zijn abrupte vertrek heeft dan ook menig wenkbrauw doen fronsen. Hij lijkt zich goed te hebben verstopt in de schaduwen van de politieke arena.
De motiveringbrief van Klink, waarin hij zijn drukke leven met vier jonge kinderen als reden voor zijn vertrek aanhaalt, laat velen in verwondering achter. Waar was Jan Klink al die tijd? Hoe kan het dat hij ons zolang heeft weten te ontlopen? En nu opeens dit vertrek met zo'n opmerkelijke motivatie?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Binnen de VVD zelf lijkt Jan Klink weinig sporen achter te hebben gelaten. Zijn vertrek roept vragen op over zijn inzet en betrokkenheid bij het politieke werk. Het verbaast velen dat Klink, die nauwelijks van zich heeft laten horen in politieke kringen, nu de aandacht opeist met zijn vertrek. Het zal nog lang nazinderen binnen de politieke wereld, waar het verdwijnen van een onopvallende backbencher vragen oproept over zijn plaats en rol binnen de VVD-fractie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten