screen shot 2023 08 17 at 111331

Geert Wilders kondigt kandidatuur van Martin Bosma voor het Kamervoorzitterschap aan: "Kundig, erudiet en gezaghebbend persoon!"

Politiekdec 10 2023, 15:00
Na het opmerkelijke vertrek van Kadija Arib en een tijdperk met D66-voorzitter Vera Bergkamp in de schijnwerpers, lijkt de spotlight nu gericht op PVV'er Martin Bosma als de beoogde nieuwe Tweede Kamervoorzitter. Bosma, die eerder met humor en deskundigheid inviel als voorzitter, wordt nu gezien als de ideale opvolger van Bergkamp.
PVV-leider Geert Wilders heeft zojuist via X aangekondigd dat de Griffie de brief van Bosma naar alle Kamerleden heeft gestuurd. Wilders schrijft: "De Tweede Kamer verdient een kundig, erudiet en gezaghebbend persoon als Martin als Voorzitter. Ik hoop van harte dat hij onze Kamervoorzitter wordt!"
De vertrokken Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp kon rekenen op kritiek, met name vanwege haar rol in de situatie rondom Kadija Arib. Na de grote verkiezingswinst van D66, waarbij het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag slechts van korte duur bleek, leek Bergkamp niet capabel om de Tweede Kamer te leiden. Met Bosma als beoogd voorzitter zouden we echter een integere, benaderbare, intelligente en welbespraakte voorzitter krijgen.
Het blijft echter de vraag of de Tweede Kamer unaniem achter deze keuze zal staan, vooral omdat linkse partijen wellicht terughoudend zijn om naast een grote PVV ook een PVV'er als Kamervoorzitter te verwelkomen. Niettemin wordt Bosma over het algemeen in Den Haag beschouwd als een fijne collega die deze functie uitstekend zou kunnen invullen. Bovendien zou zijn aanwezigheid het aanzien van de politiek kunnen versterken, gezien zijn prettige omgang met collega’s en de media.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is nog niet bekend wanneer de definitieve beslissing zal worden genomen. De andere kandidaat voor de functie is GroenLinks Kamerlid Tom van der Lee. Laten we vooral hopen dat Bosma deze keer de kans krijgt, gezien zijn eerdere bewezen kwaliteiten als plaatsvervangend voorzitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten