20211214 Tweede Kamer Martin Bosma 03

Thierry Baudet steunt Martin Bosma: "Mijn vriend"

Politiekdec 10 2023, 17:00
PVV'er Martin Bosma gooit officieel zijn hoed in de ring voor de functie van Kamervoorzitter. Eerder vandaag kondigde partijleider Geert Wilders al aan dat Bosma zich kandidaat heeft gesteld en sprak volop steun uit voor zijn collega, waarbij Wilders hem "kundig, erudiet en gezaghebbend" noemde. Bosma krijgt niet alleen steun uit zijn eigen partij, maar ook van zijn "goede vriend" Thierry Baudet.
De FVD-leider beaamt dat Bosma, die eerder al meerdere keren uitstekend heeft gefunctioneerd als ondervoorzitter, de aangewezen persoon is om het Tweede Kamervoorzitterschap op zich te nemen. Baudet schrijft: "Vanzelfsprekend volop steun voor mijn goede vriend Martin Bosma als Kamervoorzitter!"
Het komt niet als een grote verrassing dat FvD Bosma steunt als beoogde Kamervoorzitter. Na het debacle met Arib en het slecht functioneren van de vorige Kamervoorzitter Vera Bergkamp snakt de Tweede Kamer naar een frisse, aangename ambtsgenoot die zowel met links als met rechts prima door één deur kan. Bosma staat bekend om zijn prettige manier van leiden, waarbij de serieuze toon regelmatig wordt afgewisseld met luchtige, aangename humor.
Het zou absoluut een ramp zijn als Van der Lee, de andere kandidaat die namens GroenLinks/Partij van de Arbeid heeft aangemeld voor het Kamervoorzitterschap, de hamer in handen krijgt. Het zou ook wel eens tijd worden dat een Kamervoorzitter rechts van het politieke spectrum de scepter zwaait, gezien de inmiddels lange historie van Kamervoorzitters van een linkse partij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Ondanks geluiden die suggereren dat verschillende partijen oproepen om een Kamervoorzitter van een oppositiepartij te kiezen, lijkt Bosma de meest geschikte kandidaat voor de functie. In de brief die Bosma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, benadrukt de PVV'er dat "het van groot belang [is] dat de hamer wordt gehanteerd met een vaste hand. Daarom kandideer ik mij voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer der Staten-Generaal."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten