shutterstock 2172838363

Gigantisch! FDF verwacht 100.000 mensen en 15.000 bij massademonstratie in Den Haag op 11 maart

Politiekfeb 09 2023, 16:00
Op zaterdag 11 maart houdt de Farmers Defense Force (FDF) een demonstratie die naar verwachting werkelijk gigantisch wordt. Organisatoren van het evenement verwachten 100.000 mensen en 15.000 tractoren op de Koekamp in Den Haag.
Het gedenkwaardige evenement wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor de benarde situatie van Nederlandse boeren die door het wanstaltige stikstofbeleid van het kabinet in hun bestaan bedreigd worden. FDF zet zich al sinds 2018 in voor de rechten van boeren, en hoopt dat deze demonstratie wereldwijde aandacht zal brengen voor de problemen waarmee Nederlandse boeren te maken hebben.
De gemeente Den Haag maakt zich echter zorgen over de omvang van de demonstratie. "Nergens in de stad is ruimte om met zoveel mensen bijeen te komen," verklaarde de gemeente.
Door de reactie voelen velen in de boerengemeenschap zich gefrustreerd en oneerlijk aangepakt. Immers, als ADO Den Haag ooit het Nederlands kampioenschap wint, zullen zich ongetwijfeld 100.000 mensen verzamelen. Hoe komt het dat deze demonstratie op zoveel weerstand stuit?
Het antwoord lijkt te zijn dat de stad actief probeert de omvang van de demonstratie te beperken door de opkomst te ontmoedigen. Dit is een tactiek die FDF en andere boerenactiegroepen maar al te goed kennen.
De demonstratie vindt plaats - als die niet verboden wordt onder het mom van 'te veel mensen' - op de Koekamp in Den Haag op zaterdag 11 maart en zal naar verwachting een grote menigte trekken. FDF hoopt met deze demonstratie geschiedenis te schrijven, en moedigt iedereen die de zaak steunt aan om zich solidair bij hen aan te sluiten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit is een zaak die velen in Nederland ter harte hebben genomen en die niet vergeten mag worden. Boeren hebben onze hulp nodig, en dit is het moment om hen te laten zien dat we achter hen staan.
De demonstratie van zaterdag wordt een grote, historische gebeurtenis die een krachtige boodschap zal sturen naar de machthebbers. Laten we onze steun betuigen en samen solidair zijn met de Farmers Defense Force.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten