screenshot 2024 04 02 at 170702

X-gebruikers veroordelen Henk Otten om merkwaardig gelek: "Sneu, obese en vals"

Politiekapr 02 , 15:52
Henk Otten doet zijn best om weer heel relevant te zijn. Hoe? Door te lekken uit gesprekken die hij op WhatsApp gehad heeft of gehad zou hebben met Thierry Baudet. Helaas voor hem is het enige dat hij hiermee bewijst dat hij een wanstaltig, vies, misselijk mannetje is. Aldus X-gebruikers.
Vandaag zet Otten zogenaamd de aanval in op Baudet met WhatsAppberichten van jaren geleden ("na de verkiezingen van 2017"). Je denkt dat hij dan misschien berichtjes heeft waaruit blijkt dat Baudet landverraad heeft gepleegd. Dagafschriften! Maar nee, niets is minder waar. Het gaat om appjes waaruit blijkt... dat Baudet naar John Laughland (nu voorzitter van FVD International afrees). 
Zo, dat is wel heel schokkend zeg.
Volgens Otten wilde Baudet jaren geleden geld naar Parijs. Daar zou hij ontmoetingen hebben met mensen die van nut zouden kunnen zijn voor de FVD, bijvoorbeeld wat betreft verdieping van de materie. Dat deel van de reis sloot dus aan bij zijn werk.
Maar wat Otten betreft is dit opeens heel schokkend. Want later was Baudet tegen een wet die allerlei sancties zou afkondigen tegen Rusland. Eén plus één is twee, aldus Otten!
Nou, nou, zo, zo. Dat is wel even heel schokkend zeg. Gek genoeg vinden X-gebruikers dat echter helemaal niet. Sterker nog, na zijn achterlijke tweet gaan die gebruikers helemaal los op de verraderlijke Otten.

"Klein zielig kereltje!"

"Ten eerste is het zeer discutabel, onfatsoenlijk en wellicht zelfs strafbaar om dit soort gesprekken zomaar openbaar te gooien," reageert de bekende twitteraar Gaia bijvoorbeeld. "Ten tweede lees ik dat de reis door het FVD betaald dient te worden en dus niet door 'de Russen'. Ten derde lees ik dat deze gesprekken nuttig kunnen zijn voor het FVD in plaats van dat het FVD nuttig kan zijn voor 'de Russen'. Conclusie: de intelligentie spat er weer niet vanaf bij jou als je hier iets mee wil bewijzen."
Ook Chris Jansen reageert haarscherp. "Wat een naar mannetje ben je toch en wat zet je jezelf te kakken door prive berichten te gaan delen. Denk je dat ooit nog iemand jou gaat vertrouwen als je dit op deze manier doet?" aldus deze twitteraar.
"Is dit jouw manier van belangrijk doen? Een beetje natrappen achter de rug om van anderen?" vraagt Manfred zich daarop af. "Wat vind ik u een ongelofelijk zielig individu," voegt Betty Gromme daar aan toe.
Een andere twitteraar vat Otten als volgt samen: "Jij bent denk ik niemands vriend. Sneu, obese en vals."
"Voor de goede orde: 8 jaar terug betaalde Thierry dus zo vaak dingen vanuit de fractie rekening dat hij nog niet eens wist hoe dat moest?" vat Mark de situatie samen. "Klein zielig kereltje ben je. Echt."
Die halvezool impliceert zelfs dat Baudet stiekem naar Rusland gaat verhuizen vanwege de huidige controverse. Nee, dat is geen grap. Hij roept het echt:

Hou er ook rekening mee dat de betrokkene wel eens op korte termijn Nederland zou kunnen ontvluchten...en ineens in Moskou opduikt, net als Kim Philby en Edward Snowden.

Laurens Dassen
Laurens Dassen
@DassenLaurens

Er is mogelijk sprake van grove Russische ondermijning. In afwachting van het kabinet verkent Volt daarom de uitzonderlijke optie een parlementaire aanklacht te starten indien mogelijke ambtsdelicten hebben plaatsgevonden. Dat kan leiden tot vervolging bij de Hoge Raad. 🧵1/6

Image
32
Reply
Helaas voor Otten is er helemaal niemand die hem serieus neemt, niet in de laatste plaats omdat hij overduidelijk privégesprekken lekt (aangenomen dat ze echt zijn) én omdat hij die gesprekken vervolgens op zo'n manier spint dat zelfs een blinde nog ziet dat het nergens op slaat.
Wat een pleefiguur is dit zeg. Moeten we hier nou heel hard om lachen of eigenlijk juist om huilen?
Overigens stond Otten toen hij nog voor FVD werkte heel slecht bekend bij ons, De Dagelijkse Standaard. Niet zo gek, want één van onze voormalige redacteuren had toentertijd een heel vervelende ervaring met deze agressieve uilskuiken. Hij stelde enkele vragen die Otten blijkbaar niet bevielen, en werd vervolgens letterlijk op fysiek gewelddadige wijze behandeld door het stuk verdriet.
Als iemand het lef vooral niet moet hebben om te klagen over een ander dan is het die afgrijselijke Henk Otten wel. Walgelijker dan hij worden ze niet gemaakt - niet in de zakenwereld, niet in de politiek, en eigenlijk gewoon niet in de hele mensheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten