screen shot 2024 02 15 at 161336jpg

FVD WEIGERT mee te doen aan heksenjachtdebat: "Gekibbel en gespeculeer dat op NIETS gebaseerd is"

Politiekapr 02 , 15:35
De heren van Forum voor Democratie doen niet mee aan het achterlijke 'Russische beïnvloedingsdebat' dat vandaag plaatsvindt in de Tweede Kamer. De reden wordt uitgelegd door Thierry Baudet. "Feitenvrij gepraat over roddels en insinuaties - zoals staat ingepland voor vandaag - vinden wij ons parlement onwaardig. Gekibbel en gespeculeer, dat op niets gebaseerd is, bewaart men maar voor de kroeg."
Vandaag staat er hilarisch genoeg een "debat" gepland over "Russische beïnvloeding van Europese politici, waaronder mogelijk Nederlandse." Ik zeg hilarisch omdat minister Hugo de Jonge al een brief heeft doen uitgaan waarin hij zegt dat hij geen nadere informatie kan en wil geven... én dat de Tsjechische overheid nadrukkelijk géén Nederlandse connectie heeft gemeld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hoaxes over Rusland. Houd op met die karteliaanse spelletjes! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen het nepnieuws van het kartel!
Er zijn, schrijft De Jonge, geen Nederlandse politici genaamd. Sterker nog, ons land zelf is niet genoemd door de Tsjechen. De enigen die wél Nederland noemen? Een Tsjechische krant, wat vervolgens heel bij is opgepakt door onze media. Maar de Tsjechen zelf doen dat niet - en dus is al het gespeculeer over namen totaal achterlijk.
Thierry Baudet en de andere heren van FVD vinden dat ook. Sterker nog, zij vinden het hele debat dat voor vanmiddag gepland staat zo belachelijk dat ze er niet eens aan mee willen doen. Dat maakt Baudet zelf bekend op X.

Gisteravond publiceerde minister @hugodejonge een brief over het rapport van de Tsjechische Inlichtingendienst waarin gewag zou worden gemaakt van “heimelijke beïnvloeding” door Rusland van o.a. Nederlandse politici. Het nieuws rondom dit rapport heeft de afgelopen dagen de pers…

5.3K
Reply
"Er wordt geen enkel feit en geen enkele naam benoemd" in de brief van De Jonge, schrijft Baudet. "Sterker nog: in zijn brief wordt expliciet vermeld dat er ook in het Tsjechische rapport nergens namen zijn genoemd. Niets dat naar buiten is gekomen ondersteunt op wélke wijze dan ook het waanidee dat wij zouden worden aangestuurd door Moskou."
"Daarmee," gaat hij verder, "is het wat ons betreft nu weleens genoeg geweest met de valse - en onterechte - verdachtmakingen aan ons adres. Wij houden zielsveel van Nederland en van Europa en het heeft voor ons daarom de hoogste prioriteit dat Nederland niet wordt meegesleept in de zinloze en volstrekt onnodige NAVO-oorlog die de Amerikaanse wapenlobby voert tegen Rusland."
Natuurlijk, gaat hij verder, wil hij daar inhoudelijk graag over debatteren. "Feitenvrij gepraat over roddels en insinuaties - zoals staat ingepland voor vandaag - vinden wij ons parlement echter onwaardig," stelt hij. Daarom concludeert hij: "Gekibbel en gespeculeer, dat op niets gebaseerd is, bewaart men maar voor de kroeg of de keukentafel. FVD zal daarom niet deelnemen aan de beraadslaging van vanmiddag."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hoaxes over Rusland. Houd op met die karteliaanse spelletjes! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen het nepnieuws van het kartel!

Heksenjacht

Volkomen terecht, natuurlijk. Het is niets meer of minder dan een heksenjacht. Ze gaan ongetwijfeld weer allerlei insinuaties doen en beweren dat deze en gene persoon "transparant!" moet zijn. Maar daar trappen verstandige mensen niet in.
Je ziet nu al dat Jan Paternotte van D66 en Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roepen dat partijen als FVD en PVV meer inzage moeten geven in hun financiën - en in de financiën van stichtingen. Maar de aantijgingen zijn geworden dat er contant geld gegeven zou zijn. Als dat zo is, is er natuurlijk geen paper trail.
Die enge kartelianen zijn vandaag dus van plan om de hele tijd te roepen dat PVV'ers en FVD'ers AL hun financiën openbaar moeten maken... maar als ze dat doen zullen ze direct roepen: "MAAR WACHT EENS EVEN, HET GING OM CASH, DUS HET IS NOGAL LOGISCH DAT WE DAAR OP PAPIER NIETS VAN ZIEN!"
Uiteindelijk zullen ze dus geen genoegen nemen met welke ontkenning en welk bewijs dan ook. Want "bewijs" maar eens dat je geen cash hebt gehad van deze of gene persoon. Je kunt een negatief niet bewijzen. Dat weten Klaver en Paternotte ook - en dus hameren ze daar juist steeds weer op; ook door opeens niet alleen meer te praten over "partijen" maar ook over "stichtingen."

Laster

In zijn tweet rekent Baudet ook hard af met de beschuldigingen an sich. Niet zo gek, want de laster en smaad hebben FVD'ers serieuze problemen opgeleverd. Niet met de wet, maar wat betreft hun veiligheid.
"Het nieuws rondom dit rapport heeft de afgelopen dagen de pers beheerst - en dat heeft geleid tot een sfeer van verdachtmakingen aan ons adres - een heksenjacht die ook vele (doods) bedreigingen en andere narigheid tot gevolg had," aldus Baudet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hoaxes over Rusland. Houd op met die karteliaanse spelletjes! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen het nepnieuws van het kartel!
Vervolgens maakt hij heel duidelijk wat de positie van FVD is. "Wij ontkennen ten enen male, nogmaals, ondubbelzinnig en met klem, iedere vorm van financiële, of andersoortige, afhankelijkheid van Rusland," stelt hij in heel duidelijke woorden. "Er ís geen geld betaald aan ons, er ís geen 'kompromat,' geen afpersing, geen cash, geen crypto, geen overboeking — er is ook geen enkele andere link van FVD met het Kremlin. Niets."
Natuurlijk is dit de enige juiste houding van FVD. Het debat van vanmiddag zal niets meer of minder worden dan een toneelspel. Het is volstrekt onzinnig - en bijzonder schadelijk voor de democratie én de politiek.
Dat is dan ook precies waarom Geert Wilders hetzelfde zou moeten doen als FVD: het 'debat' boycotten. Je kunt niet 'debatteren' over vage insinuaties en laster. Doe je dat wel, dan ben je net zo schuldig aan het verspreiden ervan als de mensen die achter de leugens zitten.
Bij DDS zijn we KLAAR met de hoaxes over Rusland. Houd op met die karteliaanse spelletjes! Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen het nepnieuws van het kartel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten