shutterstock 2142277375

Heldhaftige Harry Potter-auteur J.K. Rowling verzet zich tegen trans-dictatuur: 'Sluit mij dan maar op!'

Cultuurapr 02, 14:30
De wereldberoemde auteur J.K. Rowling heeft woedend gereageerd op het nieuws dat Schotland een nieuwe wet heeft aangenomen die het "illegaal" maakt om iemand te "misgenderen." Met andere woorden, als een biologische man zich een vrouw zegt te voelen, dan moet je dat accepteren. Doe je dat niet, dan kun je in het gevang verdwijnen. Rowling is daar niet van onder de indruk en zegt, als Schot, dat ze haar dan maar moeten oppakken. Als échte feminist is ze namelijk voor vrouwen. Niet voor mannen die zich vrouw zeggen te voelen.
Rowling reageerde gisteren op X op de nieuwe belachelijke, dictatoriale Schotse wet. Dat deed ze in een lange twitterdraad die op 1 April-wijze is geschreven. Ze publiceerde namelijk 10 foto's van 'transvrouwen' die als man de meest vreselijke dingen gedaan hebben, maar die na arrestatie opeens pretendeerden zich 'vrouw' te voelen. Daarbij verdedigde ze die vrouwen met passie en gaf ze aan hen beeldschoon te vinden. 
Zo schreef Rowling: "Het leuke Schotse meisje en veroordeelde dubbele verkrachter Isla Bryson ontdekte haar authentieke vrouwelijke zelf kort voor ze veroordeeld werd voor haar misdaden. Misgenderen is een misdrijf, dus respecteer haar bijvoeglijke voornaamwoorden! Die leggings zien er mooi uit!"
"Fragiel bloempje Katie Dolatowski (bijna 2 meter lang) werd terecht naar een vrouwengevangenis gestuurd in Schotland nadat ze veroordeeld werd. Op die manier kon ze beschermd worden tegen gewelddadige mannen (dit in tegenstelling tot 10 jaar oude meisje dat Kate misbruikte in een publieke wc)."
En zo waren er nog een hele reeks andere "transvrouwen" die de meest vreselijke misdaden gepleegd hebben en kort na hun arrestatie opeens besloten dat ze "vrouw" waren. In hun hart. Allemaal worden ze door J.K. Rowling 'de hemel in geprezen' omdat ze zo ontzettend leuk en vooral ook zielig en moedig zijn.

1 April!

Natuurlijk was dat dus een 1 April-grap. In een vervolgtweet, die behoorlijk lang is, legt Rowling uit dat ze geen woord meende van haar vriendelijke woorden over al die misdadige mannen. "Ik ben slechts aan het grappen. De mensen die ik hierboven noem zijn natuurlijk stuk voor stuk mannen, niet vrouwen."
"Bij het aannemen van de Schotse Wet op Haatmisdrijven lijken Schotse wetgevers een hogere waarde te hebben geplaatst op de gevoelens van mannen die hun idee van vrouwelijkheid uitvoeren, hoe misogyn of opportunistisch dan ook, dan op de rechten en vrijheden van echte vrouwen en meisjes," aldus Rowling.
"De nieuwe wetgeving staat wijd open voor misbruik door activisten die ons willen het zwijgen opleggen die spreken over de gevaren van het elimineren van enkelvoudige sekseruimtes voor vrouwen en meisjes, de onzin van misdaadgegevens als gewelddadige en seksuele aanvallen gepleegd door mannen worden geregistreerd als vrouwelijke misdrijven, de groteske oneerlijkheid van het toelaten van mannen om te concurreren in vrouwensporten, de onrechtvaardigheid van banen, eer en kansen voor vrouwen die worden ingenomen door trans-geïdentificeerde mannen, en de realiteit en onveranderlijkheid van biologisch geslacht."
Daarop stelt ze dat vrouwen in Schotland nu al jaren gedwongen worden om "het bewijs van hun oren en ogen te negeren" en te doen alsof overduidelijke biologische mannen eigenlijk toch heus vrouwen zijn. "De herdefiniëring van 'vrouw' om elke man die zichzelf als zodanig verklaart te omvatten, heeft al ernstige gevolgen gehad voor de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes in Schotland, waarbij de sterkste impact, zoals altijd, gevoeld wordt door de meest kwetsbaren, inclusief vrouwelijke gevangenen en overlevenden van verkrachting."
Daarop stelt ze dat "vrijheid van meningsuiting en overtuiging zijn afgeschaft in Schotland als de nauwkeurige beschrijving van biologisch geslacht als crimineel wordt beschouwd."
"Ik ben momenteel in het buitenland," gaat ze verder, "maar als wat ik hier heb geschreven als een overtreding wordt beschouwd onder de voorwaarden van de nieuwe wet, kijk ik ernaar uit om gearresteerd te worden wanneer ik terugkeer naar de geboorteplaats van de Schotse Verlichting."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten