Harm Beertema (PVV) stemt 22 november op de BBB: "Authentieke vrouwen die voor niets of niemand bang zijn!"

Politieknov 16 2023, 10:00
Het vertrekkende PVV-Kamerlid Harm Beertema heeft aangekondigd dat hij zijn stem niet aan zijn voormalige partij zal geven, maar aan de BBB. Deze beslissing deelde hij op sociale media. Beertema heeft al geruime tijd onenigheid met de PVV, waar hij lange tijd het onderwijs vertegenwoordigde. Recentelijk heeft hij zich vooral verzet tegen de transgender-ideologie.
Harm Beertema, het vertrekkende Kamerlid van de PVV, heeft aangekondigd dat hij zijn stem niet aan zijn voormalige partij zal schenken, maar aan de BBB. Deze beslissing deelde hij via sociale media. Beertema heeft al geruime tijd onenigheid met de PVV, waar hij lange tijd het onderwijs vertegenwoordigde, en recentelijk heeft hij zich met name verzet tegen de "transgender-ideologie".
Beertema roemt BBB-voorzitster Caroline van der Plas en de kandidaat-premier Mona Keijzer als "twee nuchtere, integere, realistische, pragmatische en authentieke vrouwen die voor niets of niemand bang zijn". Eerder kondigde Beertema aan niet terug te keren op de kandidatenlijst nadat de PVV hem op een teleurstellende 16e plaats had gezet. Sindsdien uit hij steeds meer kritiek op Geert Wilders en de PVV, en tevens werkt hij aan een kritisch boek over zijn tijd bij de partij.

Wat ga ik stemmen in dit versplinterde politieke landschap waar zoveel onduidelijkheid heerst? Dit optreden van @lientje1967 (x.com/harmbeertema/s…), haar enorme energie, haar realiteitszin, het mooie gesprek met @BoerBurgerB-premierskandidaat @MonaKeijzer en het programma…

Wierd Duk ܦܝܪܬ ܕܘܟ
Wierd Duk ܦܝܪܬ ܕܘܟ
@wierdduk

Dit het goede format: uitstekend gesprek van @paulbuitink met @MonaKeijzer waardoor je meer inzicht krijgt in wat zij als politica / mogelijk premier wil bereiken: youtu.be/wjAgUSJ_rew?si… via @YouTube

429
Reply
Voormalig partijgenoot Lilian Helder is al overgestapt naar de BBB en zetelt nu in de Tweede Kamer. Hoewel Beertema openlijk flirt met de BBB, blijft het onzeker of hij daadwerkelijk de overstap zal maken. In ieder geval is zijn politieke betrokkenheid in Den Haag na de verkiezingen voorlopig voorbij. Ondanks zijn vertrek lijkt Beertema, gezien zijn populariteit en de overweldigende steunbetuigingen, nog niet uitgespeeld in de Nederlandse politiek. Velen kijken in ieder geval uit naar het aankomende boek waarin hij zijn ervaringen bij de PVV zal delen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten