Peilingen! Timmermans voelt hete adem van Wilders in zijn nek: NSC zakt, VVD opnieuw de grootste

Peilingen! Timmermans voelt hete adem van Wilders in zijn nek: NSC zakt, VVD opnieuw de grootste

Politieknov 16, 11:00
Een week voor de verkiezingen laat de I&O-peiling zien dat het Nieuw Sociaal Contract (NSC) nu op 25 zetels staat, een aanzienlijke daling ten opzichte van de 29 zetels slechts een week eerder. Tegelijkertijd wint de VVD een zetel, stijgend van 26 naar 27 zetels, waarmee ze de leiderspositie veroveren. De PvdA/GL staat momenteel op 23 zetels, een daling van een zetel.
I&O Research wijst op de opmars van de PVV van Geert Wilders. De partij, eerder genoteerd op 18 zetels, stijgt nu naar 20 zetels en nadert daarmee de partij van Frans Timmermans. De peilingen zijn nog niet bijgewerkt met de mogelijke impact van Wilders' recente optreden bij 'Vandaag Inside', en er is een sterke kans op verdere verschuivingen na het SBS6-debat van vanavond.
De achteruitgang van de NSC-partij komt op een moment waarop duidelijk wordt dat ze pas na de verkiezingen van plan is helderheid te verschaffen over de kandidaat-premier van de nieuwe partij. Bovendien wordt de partij bekritiseerd door politieke concurrenten vanwege het ontbreken van solide financiële onderbouwingen voor al haar plannen.
Timmermans, leider van PvdA/GL, beweerde in een verkiezingsinterview met De Telegraaf dat hij uitblinkt in eindsprints. Desondanks blijkt uit de laatste peiling van I&O dat hij terrein verliest. Hierdoor kunnen we voorzichtig concluderen dat Frans Timmermans hoogstwaarschijnlijk niet de nieuwe premier zal worden.
Vanavond kan wel eens een cruciale avond worden voor veel partijen. Frans Timmermans zal zich moeten laten zien, terwijl Wilders zomaar eens de laatste spijker in de kist van de PVDA kan tikken. Omtzigt lijkt (misschien ook wel bewust) het premierschap zeer waarschijnlijk aan zich voorbij te laten gaan, en daarmee lijkt de weg open te liggen voor de VVD om weer de grootste te worden. De kans op een rechts kabinet met de PVV lijkt hierdoor wel enigszins toe te nemen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten