de dagelijkse standaard tweede kamer 111 websize

Peilingen! VVD en NSC kruipen dichter bij elkaar: PVV op weg om PvdA/GL voorbij te streven!?

Politieknov 12 2023, 10:05
In de meest recente peilingen van Maurice de Hond zien we opnieuw verschuivingen, waarbij de NSC en de VVD elkaar weer naderen na een eerdere afstand van 4 zetels. Een week geleden leek het erop dat de NSC (Nationale Samenwerkende Coalitie) zich had losgemaakt van de VVD met een verschil van 4 zetels. Echter, recente peilingen tonen aan dat het gat nu is verkleind tot slechts 1 zetel, waardoor het weer uiterst spannend lijkt te worden wie straks de grootste partij zal worden.
Opvallend is dat de PvdA-GroenLinks coalitie een zetel heeft ingeleverd, waardoor hun achterstand op de NSC nu 4 zetels bedraagt. Over het algemeen is er een lichte afname in overgangen over de gehele linie, wat kan duiden op een stabilisatie in de voorkeuren van de kiezers.
Een andere interessante observatie is de stijging van de PVV met 2 zetels, waardoor ze nu slechts 3 zetels achter PvdA/GroenLinks staan. Met Geert Wilders die de komende tijd deel zal nemen aan debatten en meer zichtbaar zal zijn in de campagne is het niet uitgesloten dat de PVV groter wordt dan PvdA/GroenLinks, wat de kans op kabinetsdeelname voor Wilders zijn partij weer een stukje kan vergroten.
Bij andere partijen zien we dat zowel het CDA als DENK een stijging van 1 zetel hebben doorgemaakt, terwijl de PvdD en JA21 beide 1 zetel hebben verloren, waarbij het uiterst onzeker is of Eerdmans na de verkiezingen met zijn partij nog wel in de Kamer te zien zal zijn.
Belangrijk is dat het huidige beeld naar verwachting de komende tien dagen nog aanzienlijk kan veranderen, vooral als er grote gebeurtenissen plaatsvinden die een sterke impact hebben op de electorale verhoudingen. Deelname van Geert Wilders aan tv-debatten en externe gebeurtenissen met politieke of emotionele impact kunnen het politieke landschap beïnvloeden.
Volgend weekend zal de voorlaatste peiling worden gepubliceerd door Maurice de Hond, waardoor kiezers een laatste blik krijgen op de politieke voorkeuren voordat ze hun stem uitbrengen op 22 november 2023.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten