screenshot 2023 11 11 at 203633

[Video] Thierry Baudet legt uit aan PowNed: 'Nederland is vernield de afgelopen jaren'

Politieknov 11 2023, 20:55
In gesprek met PownNed heeft Thierry Baudet op een geweldige manier uitgelegd hoe de media werken, welke impact dat heeft op de politiek... én hoe het partijkartel onder leiding van Rutte het land de afgelopen 13 jaar aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Het was een sterk optreden van een man die ein-de-lijk weer ergens wordt uitgenodigd - en daar heel handig van gebruik maakt.
Jarenlang mocht Baudet nergens langskomen, maar de publieke omroepen hebben nu blijkbaar besloten dat ze wel moeten. FVD koerst immers weer gewoon aan op een uitslag die het een middenpartij maken. De kiezers van FVD van een jaar of twee geleden gaan nergens heen. En dus mocht Baudet vandaag spreken met de crew van PowCast.
In het gesprek gaf Baudet aan dat één van de problemen van de politiek en de media is: de spelletjes die journalisten spelen. Uitspraken van mensen als Baudet worden bewust verkeerd geïnterpreteerd zodat ze een relletje kunnen hebben. "Dat vinden ze zo fijn!" aldus Baudet over de nepjournalisten die zo te werk gaan - en die allemaal voor de grote kranten en zenders werken.
Maar Baudet was niet alleen strijdlustig, hij gaf ook heel rustig op antwoorden die wel iets van over de inhoud gingen. Natuurlijk legde hij de twee 'interviewers' uit dat ze in zijn ogen clowns zijn, die iemand stiekem een trap in de rug geven om vervolgens snel weg te rennen, maar hij wilde ook heel graag uitleggen waar FVD voor staat en wat de partij anders maakt.
In dat opzicht was het heel belangrijk dat Baudet echt de tijd nam om uit te leggen dat FVD een 'coalitie' wil die heel anders is dan wat we gewend zijn. Er mag wat FVD betreft geen vaste coalitie zijn. Er moet een kabinet aangesteld worden, en vervolgens moeten de verschillende partijen met elkaar steeds weer wisselende coalities vinden voor verschillende plannen.
Bijvoorbeeld, FVD kan samenwerken met (jawel) D66 wat betreft bestuurlijke vernieuwing, zoals het instellen van de gekozen burgemeester. Maar FVD kan en wil natuurlijk graag samenwerken met de PVV  op een onderwerp als immigratie. En ga zo maar door. De coalitie moet niet voor vier jaar vaststaan. Dat is namelijk volkomen ondemocratisch omdat de rest van de partijen er dan gewoon helemaal niets toe doen
Sterker nog, zei Baudet, onze Grondwet is ook helemaal niet ingesteld op een 'vaste coalitie.' Er moeten tijdelijke coalities zijn. Dát is de bedoeling van ons systeem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten