shutterstock 1929157898

Het begint! Meteen druk gezet op nieuwe Britse premier Rishi Sunak: 'Voer basisinkomen in!'

Politieknov 08 2022, 11:53
Bijna 300 prominenten in het Verenigd Koninkrijk - parlementsleden, gemeenteraadsleden, academici én burgemeesters - hebben hun handtekening gezet onder een open brief aan de nieuwe Britse premier waarin hij wordt opgeroepen om... het basisinkomen in te voeren. Het is het volgende onderdeel van de Great Reset: een poging om de hele bevolking financieel afhankelijk te maken van de staat.
Britse media noemen het basisinkomen heel blij "een radicaal idee om de Britse bevolking te helpen in deze tijden van torenhoge inflatie én toekomstige crises." Enkele belangrijke 'actievoerders' voor de campagne zijn Sadiq Khan (burgemeester van Londen), Andy Burnham (burgemeesters van Manchester), en Tracy Brabin (burgemeester van West Yorkshire). Dan heb je ook nog de voedselarmoede-campagnevoerder Jack Monroe, voormalig Labour-schaduwminister John McDonnell en Green Party-Kamerlid Caroline Lucas.
Volgens deze mensen kan het basisinkomen "het NHS project worden van onze generatie." NSH is het nationale zorgstelsel in het VK, waar ze daar ontzettend trots op zijn, hoewel dat systeem zwaar onder druk staat, de vraag niet of nauwelijks aankan, en al lang niet meer is wat het ook was.
De prominenten stellen dat premier Sunak leiding geeft aan een land dat op het punt "van een echte crisis" staat met de aankomende winter. De rijzende armoede en ongelijkheid zouden zelfs "de fundamenten van het VK zelf bedreigen."
Het Basisinkomen is natuurlijk een idee van de Globalisten - van de WEF-figuren die een Great Reset willen uitvoeren. De officiële verklaring is dat het mensen 'kan helpen.' De échte situatie is dat het mensen afhankelijk maakt van de staat... en dat de staat die macht vervolgens kan gebruiken om mensen te dwingen zich op een bepaalde manier te gedragen. Ik noem maar een voorbeeld: geen vaccin nemen? Oeps, dan word je helaas gekort op je inkomen!
En ja, als je dan ook nog eens het financiële systeem digitaliseert, tja, dan kun je mensen nóg beter controleren; je kunt dan precies zien waar ze wat aan uitgeven, en ervoor zorgen dat je daar regels voor opstelt. Ja, je krijgt geld van de staat... maar je mag maar één keer per week vlees eten.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Voor iemand iets roept, ja, het universele basisinkomen is een hobbyproject van het World Economic Forum. 2,5 jaar geleden pushten ze het daar als als "oplossing voor de ongelijkheid" die "veroorzaakt zal worden door COVID-19." Als je dan denkt: "Huh, dat was toch nog maar aan het begin van de coronacrisis, hoe wisten ze dat toen al?" tja, dan heb je een goed punt.
"Het is tijd om een nieuw element toe te voegen aan de beleidspakketten die regeringen introduceren, een element dat we kennen maar hebben verlaten: het universele basisinkomen (UBI). Het is nodig als onderdeel van het pakket dat ons zal helpen om uit deze gapende put te komen," beweerde het WEF toen al.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten