160411 plasterk university of amsterdam overeu2016nl 26375372295

HET IS OVER EN VOORBIJ! Plasterk: 'Ik trek me terug als premierskandidaat. Ze vertellen leugens over me'

Politiekmei 20, 13:31
Er zijn heel veel mensen boos vandaag. Ronald Plasterk heeft zich namelijk teruggetrokken als premierskandidaat. Volgens veel rechtse kiezers is dat een overwinning voor "extreemlinks" en een nederlaag voor "rechts." Welnee. Het is een nederlaag voor Plasterk. Voor Wilders is het een setback. Voor de rest is het helemaal niets.
Zojuist is gebeurd wat ik vanmorgen al voorspelde. Ronald Plasterk heeft zich teruggetrokken als premierskandidaat. Hij heeft dat niet gedaan op X of op Facebook - wat de meeste politici zouden doen. Nee, hij heeft dat linea recta gezegd tegen De Telegraaf.
Dat is niet zo gek. Dat is immers de krant die zijn column jaren en jaren heeft gepubliceerd. Met veel succes, overigens. Plasterks columns waren altijd erg goed gelezen en werden daarnaast ook nog eens druk besproken in Haagse én Hilversumse kringen. Die combinatie is lang niet altijd het geval. De columns van Marianne Zwagerman worden bijvoorbeeld ook goed gelezen, maar in het Haagse is men er totaal niet mee bezig.
"Ik ben niet langer beschikbaar" als mogelijke premier van een PVV-VVD-NSC-BBB kabinet, aldus Plasterk tegen zijn krant. Er zijn, zegt hij, heel veel "onjuiste berichten" over hem verschenen in de media de afgelopen dagen. Hoewel die verhalen van geen kant kloppen zorgen ze er volgens hem wel voor dat hij geen premier kan worden. Ze zouden zijn positie dan al vanaf dag één "ter discussie" stellen. En dat wil hij niet.
"De gedane beschuldigingen zijn in essentie onwaar en voor het overige futiel," aldus Plasterk (in wat overigens een schitterende zin is). "Ik ben volledig integer, en was bereid om die integriteit uitputtend te laten toetsen door de formateur en zijn adviseurs. Ik ben niet langer beschikbaar om de leider van het kabinet te worden. Ik dank de vele mensen die vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Tenslotte vertrouw ik er op dat dit kabinet er komt, dat goede plannen heeft voor het land."
Volgens veel commentatoren is dit een "overwinning voor extreemlinks" en een nederlaag voor "rechts." Dat is natuurlijk helemaal niet zo. Het is niet eens een overwinning voor het kartel.
Plasterk is immers gewoon een kartelman. Een béétje een rebelse kartelliaan, ja, maar nog altijd een prominent lid van het kartel dat ons land al jaren regeert. Hij wil sommige dingen een beetje anders... een beetje minder klimaatbeleid, minder immigratie, minder inmenging van de EU. Maar hij wil echt niets revolutionairs.
Nee, de enige voor wie dit een echte nederlaag is, is meneer Plasterk zelf. Die had echt wel gehoopt premier te worden. Vandaar ook dat hij zo door het stof is gegaan voor Pieter Omtzigt, met zijn achterlijke publieke excuus.
Als je je zo laat vernederen, tja, dan is dit natuurlijk zuur.
Maar voor de rest is er niets aan de hand. Plasterk is in essentie een kartelman, die uitgeschakeld is door het kartel. Niet omdat hij een gevaarlijke revolutionair is, maar omdat leden van het kartel vol haat en nijd jegens elkaar zitten. Ze doen niets liever dan elkaar het leven moeilijk maken - nou ja, naast het censureren en verbieden van mensen die de politiek wél radicaal willen transformeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Het nieuw te vormen kabinet krijgt heus wel een premier. Die premier zal uit een vergelijkbaar hout gesneden zijn als Plasterk. Iemand die uit het kartel voortkomt, die daar jarenlang in heeft geopereerd, die daar misschien nog steeds in opereert, maar die in dat kartel aan de rechterzijde zit.
Vroeger zou je gezegd hebben: een type Frits Bolkestein of Hans Wiegel.
Wie het wordt? Nou, zoals Thierry Baudet ongetwijfeld zou zeggen: ik denk dat we dat nu allemaal wel weten. En nee, het wordt niet Mona Keijzer - niet als Wilders dat kan verhinderen, tenminste.
Dus ach. Plasterk is afgeserveerd, ja. Maar dat "kabinet ExtreemRechts I" (LOLOL) gaat er hoe dan ook komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten