screenshot 2023 11 23 at 011815

Hongaarse premier Orban feliciteert Geert Wilders: 'De wind van verandering!'

Politieknov 22 2023, 23:10
De Hongaarse premier Viktor Orban is erg blij met de verkiezingsuitslag in Nederland. Niet zo gek, want Geert Wilders en hij hebben goed contact met elkaar en zijn internationaal bondgenoten. "De wind van verandering," zegt Orban dan ook over Wilders' verkiezingswinst.
Orban wordt gehaat door het partijkartel. Ze vinden hem werkelijk verschrikkelijk. Hij is traditioneel. Conservatief. Staat voor zijn eigen volk. Weigert mee te gaan met massa-immigratie. En pakt de gestoorde LHBTI-Woke-propaganda keihard aan.
Maar daarom is hij juist heel populair onder réchtse kiezers, niet alleen in Hongarije zelf, maar ook bij ons in Nederland.
Daarom zullen mensen blij zijn om te zien dat Orban verheugd is met Wilders' verkiezingsoverwinning vandaag. De Hongaar feliciteert Wilders publiekelijk en voegt toe: "De wind van verandering is hier!"

2 handen op 1 buik

Orban en Wilders zijn bondgenoten en mogelijk zelfs vrienden. Wilders' vrouw komt uit Hongarije. De PVV-politicus bezoekt het land dan ook graag. Daar gaat hij regelmatig op de foto met Orban.
Drie jaar geleden vertelde László Marácz al aan DDS hoe de relatie tussen de twee mannen tot stand is gekomen. "Orbán en Wilders kennen elkaar al heel lang," aldus deze Hongarije-kenner toen. "Beide politici zijn in de Europese liberale familie begonnen en hadden contacten met voormalig VVD-leider Frits Bolkestein. Zoals bekend was Wilders medewerker van Bolkestein, en Bolkestein zag in Orbán de man van de toekomst in Midden- en Oost-Europa. Orbán maakte uiteindelijk de overstap naar de christendemocraten van de EVP."
"Wilders is inhoudelijk een liberaal gebleven met anti-immigratie standpunten. Met die positie dwingt Wilders respect af in Hongarije en ook bij Orbán. Dat hij met een Hongaarse is getrouwd is een bijkomstigheid die hem entree verschaft in Boedapest, waar Wilders geregeld zijn schoonfamilie bezoekt," aldus Marácz in 2023 tegen uw favoriete nieuws website.
Het zou natuurlijk wel heel grappig zijn als Wilders er even voor zorgt dat Orban ons land de komende dagen of weken bezoekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten