Liane

Hou toch op... ex-50Plus-Kamerlid Liane den Haan begint nieuwe politieke partij 'Goud Nederland'

Politieksep 13 2022, 14:21
Liane den Haan, vooral bekend van het eindeloze interne gekrakeel bij ouderenpartij 50Plus, moet en zal zelfstandig verdergaan in de politiek. Goud Nederland moet de nieuwe ouderenpartij worden en staat voor, hou je vast: G(oed) oud(er worden in Nederland).
50Plus floreerde puur en alleen door de charismatische Henk Krol. Een sterke persoonlijkheid die vertrouwen wekte bij zijn achterban. Liane den Haan mist dat totaal en heeft ook geen andere eigenschappen om dat te compenseren. De enige reden dat zij nog in de Tweede Kamer zit is omdat ouderen (door Henk Krol) het idee hadden dat 50Plus de enige partij voor hun belangen is. En ja, dan maar een stem op Den Haan.
Nu gaat het Kamerlid het op eigen kracht proberen, zonder het 'merk' dat door Krol werd neergezet. Nou, succes! Dat zal ze namelijk nog hard nodig gaan hebben.
Ze beweert weliswaar een 'niet-populistische' koers te willen varen, maar aan haar standpunten valt dat niet op te merken. Zo moet de pensioenleeftijd van 65 jaar terug, in de vorm van een 'flexibele AOW'. Grote delen van het 50Plus-programma neemt ze praktisch woord voor woord over, behalve op klimaat en migratie. Daar noemt ze de partijstandpunten 'wat linkser'. Terwijl dat nou juist thema's zijn waar ook ouderen veel last van hebben.
Klimaatbeleid belemmert namelijk voor een deel de bouw van nieuwe woningen en zorgt er juist voor dat nieuwe woningen veel duurder worden, omdat ze aan meer duurzaamheidseisen moeten voldoen. En het effect van immigratie op de woningmarkt hoeven we niet eens uit te leggen, toch?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Mocht het haar toch lukken om één of meer zetels te behalen bij de volgende verkiezingen, dan ligt dat waarschijnlijk niet aan haar, maar aan het feit dat de 'grote' partijen finaal in elkaar storten. Ze zou dus mogelijk kunnen profiteren van een proteststem, maar that's it.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten