portraitfactorynl de dagelijkse standaard 132

Hugo de Jonge's rampzalige middenhuur plan: een nieuw dieptepunt in de wooncrisis

Politiekokt 03 2023, 18:00
Daar hebben we hem weer: Hugo de Jonge, de man die met zijn ondoordachte plannen de Nederlandse huurmarkt naar de afgrond duwt. Met een zelfvoldane glimlach presenteert hij zijn nieuwste catastrofe: de regulering van de middenhuur tot €1100. Terwijl hij zich op de borst klopt voor het "beschermen" van huurders tegen excessieve huren, lijkt hij blind voor de chaos die hij in de markt zaait.
Een Lesje uit het Buitenland
Laten we eens kijken naar onze buren, met data verzameld door De Telegraaf. Berlijn, waar de linkse dromers de huren met 10% hebben verlaagd, ziet nu een daling van 51,8% in het aanbod van huurwoningen. Catalonië, waar de huurprijzen met 5% zijn gedaald, ziet een daling van 10% in het aanbod. Maar hé, waarom zou De Jonge zich druk maken om feiten en cijfers? Zijn regulering is immers een triomf voor de "gewone man", nietwaar?
De Jonge's Hypocrisie
En dan hebben we het nog niet eens over de hypocrisie van de man. Terwijl hij met de ene hand de overdrachtsbelasting voor beleggers verhoogt van 2% naar een astronomische 10,4%, belooft hij met de andere hand "een goede investeringspropositie" om de woningmarkt te stimuleren. Welke investeerder zou in hemelsnaam vertrouwen hebben in een minister die de spelregels midden in het spel verandert?
Minkukel
De Jonge's middenhuur plan is niets meer dan een desastreuze poging om de held van de huurder te spelen, terwijl hij in werkelijkheid de markt destabiliseert, investeerders afschrikt en de wooncrisis verergert. Het is een klassiek voorbeeld van politieke spelletjes die de gewone burger uiteindelijk de prijs laten betalen. En terwijl de huurmarkt instort, zal De Jonge ongetwijfeld weer met een nieuwe pr-stunt komen om zijn falen te maskeren.
Bij DDS staan we pal voor onze vrijheid, onze rechten, en ons eigendom. En we verzetten ons met hand en tand tegen de gekkigheid van types als Hugo de Jonge. Steun ons daarin! Stel ons in staat De Jonge elke dag weer aan te pakken, zoals hij verdient! Doneer aan DDS!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten