shutterstock 2250882231

Warmtepompen: Hugo de Jonge's volgende cadeau om de gewone man de afgrond In te duwen!

Politiekaug 25 2023, 14:00
Het lijkt wel alsof Hugo de Jonge er een persoonlijke missie van heeft gemaakt om de gemiddelde Nederlander op de knieën te krijgen. Met zijn nieuwste zet, aangekondigd in een tweet die meer weg heeft van een marketingcampagne, wil hij ons nu allemaal aan de hybride warmtepomp helpen. "Vanaf 2026 is de hybride warmtepomp de standaard bij vervanging van je CV-ketel. Er zijn subsidies en renteloze leningen beschikbaar om het voor iedereen betaalbaar te maken." Juichend nieuws, aldus de Jonge.
Maar laten we even kijken naar de realiteit. In Nederland leeft bijna een miljoen mensen in armoede, en dat aantal is groeiende. En wat is de Jonge's oplossing? Hen verleiden om een lening aan te gaan voor een apparaat dat hun financiële situatie verder kan destabiliseren.
De ironie is bijna te dik om te snijden. Terwijl we nog aan het bijkomen zijn van het ene schandaal na het andere, gooit de Jonge een ander heet hangijzer op het vuur: de klimaatagenda boven het welzijn van de Nederlandse burger plaatsen. Ja, het klimaat is belangrijk, maar is een verwaarloosbare temperatuurdaling van 0,000036 graden de financiële en sociale kosten waard?
Het lijkt wel of de leiders in Den Haag volkomen zijn vergeten voor wie ze daar zitten. Niet voor de lobbyisten of voor hun eigen ego's, maar voor de Nederlandse burger. Een beleid pushen dat mensen aanmoedigt om schulden aan te gaan in deze onzekere tijden, terwijl er zoveel andere urgente problemen zijn, getuigt van een totaal gebrek aan prioriteitsbesef.
Het gebruik van termen als "subsidies" en "renteloze leningen" klinkt misschien genereus, maar laten we niet vergeten waar dat geld vandaan komt. Het is ons geld, en het zijn onze toekomstige generaties die de prijs betalen voor deze schijnoplossingen. Dan laten we nog buiten beschouwing dat de overheid nog weleens het lef heeft om de spelregels tijdens het spel te veranderen. Dus sluit nooit leningen af bij de onbetrouwbare overheid.
Bij De Dagelijkse Standaard zijn we niet tegen innovatie of tegen maatregelen om het klimaat te beschermen. Maar we staan wel voor doordacht, verantwoord en realistisch beleid. En bovenal beleid dat de burger centraal stelt, in plaats van hen als pionnen te behandelen in een groter politiek schaakspel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Het is tijd voor Hugo de Jonge en zijn kornuiten om zich te realiseren dat het Nederlandse volk meer verdient dan lege beloftes en halfbakken oplossingen. We verdienen leiderschap dat echt naar ons luistert en dat werkt voor ons welzijn, in plaats van hun eigen agenda's te pushen ten koste van de gewone man en vrouw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten