screen shot 2023 04 10 at 132405

Hypocriete BBC huilt tranen met tuiten vanwege label "door de overheid gefinancierd"

Politiekapr 10 2023, 17:00
In een schitterend voorbeeld van Britse humor, heeft de BBC zichzelf als slachtoffer van "fake news" neergezet. De aanleiding? Twitter had het lef om het label "door de overheid gefinancierd" toe te voegen aan het Twitter-account van de Britse publieke omroep. De BBC is hier uiteraard niet blij mee en eist dat Twitter-eigenaar Elon Musk het label verwijdert, omdat het volgens hen een ernstige aantasting is van hun goede reputatie.
Het is haast ontroerend om te zien hoe verontwaardigd de BBC is, aangezien de omroep toch echt voor een groot deel gefinancierd wordt door de Britse overheid. In feite is de verplichte bijdrage die de regering oplegt aan ieder Brits huishouden verantwoordelijk voor maar liefst 71% van het budget van de BBC. Dus ja, het label "door de overheid gefinancierd" is wellicht een beetje... hoe zullen we het zeggen... accuraat?
Maar de ironie houdt hier niet op. In het verleden hebben westerse landen namelijk geëist dat Russische en Chinese media dergelijke labels zouden krijgen. Dit was zogenaamd om de 'objectiviteit' en 'transparantie' te waarborgen. En nu die regels ook gelden voor Amerikaanse, Britse en EU-media, blijkt de BBC niet zo enthousiast over de eerlijke behandeling.
De vraag is waarom de BBC zich hier zo druk om maakt. Misschien is het omdat ze bang zijn dat het publiek hun verslaggeving met een korreltje zout zal nemen, wetende dat de omroep door de overheid wordt gefinancierd? Of misschien zijn ze gewoon niet gewend om met dezelfde maat gemeten te worden als andere 'door de overheid gefinancierde' media.
In Nederland zou de NOS ook zo'n label moeten krijgen. Dit zou dan een verklaring kunnen zijn voor het feit dat de NOS zo aan de leiband van de regering loopt. Maar laten we eerlijk zijn, dat zou toch geen verrassing zijn?
Dus, beste BBC, in plaats van verontwaardigd te zijn over het label "door de overheid gefinancierd", kunt u zich beter focussen op het leveren van kwalitatieve, onafhankelijke journalistiek die uw publiek verdient. Als u écht onpartijdig bent, zal dat label uiteindelijk niet veel uitmaken. En als u het toch niet kunt laten om te janken over zo'n kleinigheid, onthoud dan dat u in goed gezelschap bent met Russische en Chinese media. Immers, wat is er nou Britser dan een gevoel voor humor?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten