screen shot 2023 04 10 at 123721

Filmpje! Oud NOS-directeur Bauke Geersing maakt gehakt van huidige journalistiek

Politiekapr 10 2023, 16:00
Bauke Geersing was in zijn werkzame leven onder meer directeur van de NOS. Nu, jaren later, vindt hij dat de NOS - en de hele NPO eigenlijk - haar taak niet meer goed vervult. De reden? Waar de NOS vroeger kritisch was is de omroep nu de beste vriend van de macht. 
Geersing kwam langs bij BLCKBX om daar te vertellen over zijn visie op de moderne journalistiek. Dat deed hij met verve. Hij veegde namelijk op heerlijke wijze de vloer aan met de nepjournalisten van de mainstream media, en dan met name met het gajes van de NOS. Kijk maar:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

"In tijd waren er geen grenzen," zei Geersing. "Je moet kritisch zijn, je moest dwars denken, je moest vragen stellen die anderen niet durfden te vragen." De reden dat ze het zo benaderden? "Wij zijn de publieke omroep. We zijn niet afhankelijk van commerciële inkomsten. Kijkcijfers: prima als ze hoog zijn, maar dat is niet de doelstelling. Bij ons is de doelstelling: wij stellen kritische vragen, wij zijn dwarsdenkers, en we hebben de plicht om aan de Nederlanders de waarheid uit te sturen."
"En dat gebeurt nu dus niet," ging Geersing verder. De reden? "Men schurkt aan" tegen de macht. "Men houdt aan de lijn van het kabinet." Dat doet de NOS ook met stikstof, zegt Geersing, terwijl dat stikstofverhaal "een ridicuul vraagstuk" is. Daarom adviseert hij mensen om het boek De Stikstoffuik te lezen; een boek dat door niemand aan de D66-kant van dit debat weerlegd kan worden... en dat daarom dus maar vrolijk genegeerd wordt.
Geersing heeft contact gezocht met de huidige leiding van de NOS om ze ervan te overtuigen andersdenkenden binnen te halen; bewoon Crok van Clintel (kritisch over klimaatgekte). Maar al dit soort adviezen worden van de hand gedaan. Genegeerd. In de prullenbak gegooid. Ze zijn er gewoon niet in geïnteresseerd omdat de hoofdredacteur en de hoofden van de nieuwssecties bij de NOS de lijn van D66/het kabinet delen. 
Hier is de hele aflevering van BLCKBX. Kijken!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten