shutterstock 1170998911

Amerika's gênante geheimen: Nieuwe soapserie 'Wie is de Amerikaanse mol?'

Politiekapr 10 2023, 15:00
Oh, geweldig! Amerikaanse overheidsdocumenten zijn gelekt en nu is iedereen in paniek. Het ministerie van Defensie doet z'n best om uit te zoeken hoe geheimen op Discord, 4Chan en Telegram terecht zijn gekomen. Ondertussen is het ministerie van Justitie ook druk met een strafrechtelijk onderzoek.
De 'geheime' en 'topgeheime' documenten bevatten sappige informatie over de VS en andere landen, zoals een mogelijk Oekraïens offensief tegen Rusland. En het wordt nog leuker: de CIA denkt dat de Israëlische geheime dienst (Mossad) antiregeringsprotesten aanmoedigt. Oeps, dat is gênant! De Israëlische premier Netanyahu noemde het natuurlijk "leugenachtig en zonder onderbouwing".
De grote vraag is wie deze prachtige verzameling geheimen heeft gelekt. Sommige Amerikaanse ambtenaren wijzen anoniem naar Rusland, terwijl de New York Times zegt dat er wat aanpassingen zijn gemaakt aan de documenten. Misschien Russische bloggers? Dat is natuurlijk de groep die de Amerikaanse autoriteiten op de korrel hebben.
Veiligheidsexperts denken dan weer aan een Amerikaan, want veel documenten waren alleen in Amerikaanse handen. Het zou kunnen dat het is vrijgegeven door iemand met banden met het buitenland... maar het is ook zeer wel mogelijk dat de lekker iemand is die gewoon klaar is met het Amerikaanse beleid in Oekraïne. Iemand die denkt: dit gaat te ver, kost te veel geld, en lost uiteindelijk niets op.
Ach, het blijft een mysterie, maar wat een heerlijk schandaal! We kunnen alleen maar hopen dat onze Amerikaanse 'vrienden' dit lek heel snel vinden en het dichten. Want jongens toch, dit kan zo natuurlijk écht niet. Heel de wereld zal dit ongetwijfeld heel erg vinden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Overigens blijkt uit de plannen dat het geplande 'Oekraïense' offensief voor in de lente eigenlijk vooral een Amerikaans offensief is. Maar dat mogen we natuurlijk niet hardop zeggen, want stel je voor dat je impliceert dat wat we zien in Oekraïne eigenlijk neerkomt op een oorlog tussen de NAVO en Rusland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten