screen shot 2023 11 21 at 102945

Hypocriete Yesilgöz 'veroordeelt' aanslag op Baudet 12 uur te laat: 'Ja, hadden eerder iets kunnen zeggen'

Politieknov 21 2023, 10:56
Twaalf uur te laat zegt Dilan Yesilgöz dat de partijleiders gisteren bij het lijsttrekkersdebat misschien iets "hadden kunnen zeggen" over de aanslag op Thierry Baudet. Ze waren er allemaal van op de hoogte, gaf ze toe. Maar ja, ach, zo erg was het niet he? Het ging immers maar om Baudet, de leider van FVD. Een neo-nazi, volgens Yesilgöz en co. Het gevolg? Ze hielden de kaken stijf op elkaar, om een dag later net te doen alsof ze zich echt wel heel erg zorgen over hem maakten.
Toen FVD-leider Thierry Baudet gisteravond wéér het doelwit van een aanslag was - dit keer met behulp van een bierfles - verwachtte iedereen dat de fractieleiders die aanwezig waren bij het zoveeste debat daar iets over zouden zeggen. Maar nee, niets bleek minder waar te zijn. Stuk voor stuk deden alsof hun neus bloedde. Ook de aanwezige journalisten repten er met geen woord over.
Raar. Heel raar. Maar kijk! Een dag later komt Yesilgöz daar bij WNL op terug en zegt ze dat, nou ja, het natuurlijk wel degelijk hartstikke erg was en dat er, misschien, wie weet, mogelijk toch iets over gezegd had kunnen worden. Want nu is het opeens "een directe aanval op de democratie."
Joh.
"Het gebeurde net daarvoor dus wat ik zelf ook als minister van Justitie en Veiligheid aan het doen was, was wachten op de informatie die ik zou krijgen," loog Yesilgöz weer. Let wel, fractieleiders hadden er al over getwitterd. De aanslag vond niet twee minuten voor het debat plaats. Ze had meer dan genoeg tijd om een reactie klaar te maken.
De WNL-'journaliste' liet een video zien van Caroline van der Plas die na het debat haar excuses aanbood voor het feit dat ook zij niets zei over de aanslag. Ja, zei Yesilgöz nu, "natuurlijk... dat had zeker gekund, dat had zeker gekund, absoluut."
"Uiteindelijk gaat het erom dat dit soort gebeuren en dat we daar met zijn allen afstand van nemen. Ook als samenleving, dat we zeggen: 'Dit accepteren wij niet.'" Daarop legde ze uit dat het overduidelijk bedoeld is om politici monddood te maken (of zelfs letterlijk dood!). "Daarom gebeurt dat... het is dus een directe aanval op de democratie."
En dus hadden ze het er ervoor, er tijdens, en erna misschien toch even moeten benoemen.
Houd alsjeblieft op. Niemand trapt hierin. Deze vrouw is één van de grootste aanjagers van haat jegens Baudet. Ze noemde hem en ook Wybren van Haga eerder, in de Tweede Kamer!, "onwelriekende reuzel." Zij ontmenselijkt Baudet dus totaal en doet steeds weer dapper mee aan de demonisering. Ze zet hem weg als een halve nazi, een fascist, een gevaar voor de rechtsstaat én voor de democratie. 
Dit zijn krokodillentranen. Maar niemand trapt er in - gelukkig.
Overigens zei Yesilgöz ook dat ze "als minister" wilde kijken naar "wat er is gebeurd met de beveiliging, dus aan de voorkant." En dat is wat gek. Yesilgöz weigert Baudet namelijk te beveiligen. Zijn beveiliging wordt geheel gefinancierd én geregeld door FVD zelf. Yesilgözje heeft daar dus niets mee te maken - behalve dan dat ze ernstig tekort schiet door niet in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten