screen shot 2023 11 21 at 122730

LOL! Yesilgöz wil niet samenwerken met Frans Timmermans: wie houdt ze nog over?

Politieknov 21 2023, 10:55
Vermakelijker dan dit wordt het niet. VVD-leider Dilan Yesilgöz zegt dat ze niet wil samenwerken met Frans Timmermans, omdat die de lasten voor "de middengroepen" ernstig wil verhogen. Maar wacht eens even! Ze wil óók niets doen met de PVV. Wie houdt de VVD nog over dan?
Als je de meest recente peilingen iets van serieus neemt zie je dat de VVD, PVV, NSC en GroenLinks-PvdA min of meer gelijk opgaan. De onderlinge verschillen zouden zo klein zijn dat het niet te zeggen is wie morgen de grootste wordt.
Yesilgöz kan dus de eerste vrouwelijke premier van ons land worden. Maar... dat wordt op deze manier wel heel lastig. Want waar ze gisteravond de PVV uitsloot van samenwerking deed ze vanmorgen hetzelfde met GroenLinks-PvdA.
Ja, dat lees je goed. Yesilgöz zei vandaag bij WNL dat ze niet wil samenwerken "met partijen die ondernemers nog steeds als een pinautomaat zien." Wie ze daarmee bedoelt? Frans Timmermans. Echt waar. Kijk maar:
Yesilgöz zegt terecht dat "de middengroepen" bij Timmermans "de sjaak" zijn. Dat is de laatste decennia zo geweest bij GroenLinks én PvdA, en ja, ook dit keer is dat het geval.
Maar wacht even! Gisteravond zei dezelfde Yesilgöz héél duidelijk dat ze niet van plan is om samen te werken met Geert Wilders. Ze vindt hem namelijk "niet geloofwaardig." En ze vindt het meerendeel van zijn standpunten hartstikke eng, te ver gaan, etc.
Dus nu sluit ze Timmermans én Wilders uit.
Wie houdt ze dan nog over? NSC? Ja, oké. Maar dan moeten er nog eens minstens 30 zetels bij. Waar gaat ze die in vredesnaam vandaan halen? Hint: die zijn er niet.
Er zijn dus twee mogelijkheden: Yesilgöz wil een minderheidskabinet (oh nee, dat heeft ze ook al uitgesloten!) óf ze liegt.
De vraag is dan: liegt ze over Wilders of over Timmermans?
Het antwoord ligt voor de hand. Pieter Omtzigt heeft al gezegd dat hij niet gaat regeren met Wilders. De VVD gaat Omtzigt nodig hebben. Als VVD-NSC er komt... dan betekent dit dat de PVV niet welkom is... maar GroenLinks-PvdA wél.
U hoort het hier dus eerst. Er komt een coalitie van VVD, NSC en PvdA-GroenLinks. Mogelijk doen ze daar dan nog een partij bij die voor alle partijen acceptabel is, bijvoorbeeld het CDA (of D66?). De PVV heeft hoe dan ook weer het nakijken en de VVD-kiezer wordt wéér bedrogen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten