shutterstock 2171006405

Nep-paniek bij links: 'Een rechtse coalitie? Dat laten we niet gebeuren'

Politieknov 21 2023, 10:01
Op links is er iets van paniek te zien. Marcia Luyten en Corinne Ellemeet maken dat onbedoeld héél er duidelijk. Beide dames maken zich namelijk extreem veel zorgen dat Timmermans niet de grootste wordt... en dus roepen ze iedereen op om rechts te stoppen.
Marcia Luyten (columniste die getrouwd is met een voormalig PvdA-Tweede Kamerlid) schreef een column voor de Volkskrant met als titel: "Een stem op GroenLinks-PvdA is de enige blokkade tegen een slippendrager van Poetin in het kabinet."
In het verleden werden dat soort walgelijke termen altijd gebruikt voor Thierry Baudet, maar in dit geval slaat het op Geert Wilders. Luyten is bang dat Wilders mag meeregeren. Doodsbang.
GroenLinkser Corinne Ellemeet denkt daar net zo over. Ze reageert dan ook fanatiek op X.
"We gaan dit niet laten gebeuren," aldus dit groene gekke figuur. "De VVD of de PVV de grootste laten worden. En hen samen laten werken. Gewoon niet. Dan hebben we dat bij deze besloten."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Wat zijn ze toch bang. Stel je voor dat de VVD of de PVV de grootste worden! Nou nou, dan gaat het écht mis in Nederland! Doodeng! Misschien gaan de belastingen wel omlaag, wordt de immigratie beperkt, en blijft het MKB overeind. Dat moeten we niet willen met z'n allen!

Nep

Op zich is bovenstaande natuurlijk goed nieuws voor ons van rechts. Helaas is er één klein probleem...
Het is allemaal nep. Het is theater. Niets meer, niets minder.
Ellemeet en Luyten weten heel goed dat Dilan Yesilgöz niet in een kabinet gaat zitten met Geert Wilders. Pieter Omtzigt wil dat óók niet. Dit betekent dat een kabinet met de PVV bij voorbaat is uitgesloten.
De enige reden dat ze dit soort headlines en tweets nu schrijven is dat ze hopen dat ze voldoende linkse kiezers zo bang kunnen maken, dat ze morgen nog snel op GroenLinks-PvdA stemmen; de partij(en) van beide dames.
Het is dus gewoon campagnetheater. Een toneelspel... met als bedoeling zoveel mogelijk zetels binnen te halen. Niet om te voorkomen dat de PVV mogelijk gaat regeren, maar om ervoor te zorgen dat Timmermans, niet Yesilgöz, de volgende premier wordt... en om een situatie te creëren waarin GroenLinks-PvdA net even wat meer melk in de pap te brokkelen heeft tijdens de onderhandelingen dan de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten