dh 00115

- Interview Thierry Baudet - ''Ben blij dat de schijnoppositie niet bij het Boerenprotest was, daardoor is zichtbaar geworden welke partijen echt iets anders willen met Nederland''

Politiekmrt 13 2023, 21:00
De Dagelijkse Standaard sprak gisteren op het goedbezochte verkiezingsevent van FVD in Ahoy met Thierry Baudet over het boerenprotest en de nasleep ervan. En wat de FVD campagne ons deze week nog gaat brengen. 
Hallo Thierry, wat vond je van het boerenprotest van afgelopen zaterdag?
Fantastisch om te zien! 70.000 mensen op de been. Die allemaal niet meer geloven in de gecreëerde crisis van het partijkartel. Ze doorzagen allemaal de spelletjes en de leugens. Dat vind ik super bemoedigend en daarnaast vond ik het erg goed dat de schijnoppositie van JA21 en BBB er niet was.
Een waterscheiding?
Een waterscheiding tussen de mensen die echt iets anders willen en de mensen die bij het kartel willen horen. Nederlanders weten nu waar ze voor kiezen. Als je kiest voor ons dan wil je echt iets anders. Als je kiest voor BBB en JA21 dan kun je net zo goed VVD of GroenLinks stemmen bij wijze van spreken. Dat maakt niet uit en dat was heel mooi. Ik vond twee dingen heel mooi. Ik vond fantastisch dat er zoveel mensen aanwezig waren. Wat een energie. Op deze campagne überhaupt is ongekend. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat er geen één politieke partij is in heel Nederland die dit voor elkaar krijgt. Vanmiddag de Rai vol, gisteravond vol (Breda red.), waar we ook komen Noord- en Oost-Nederland vol. Doet dat maar eens.
Wat vind je dan van het artikel vandaag op de website van de Telegraaf? De Telegraaf stelt in het artikel dat de demonstratie was gekaapt door FVD. Wat vind je van deze stelling?
We hebben niks gekaapt. We zijn er gewoon naartoe gegaan om steun te betuigen. Heel mensen die daar stonden steunen ons dat vind ik natuurlijk fantastisch. Maar ze zijn natuurlijk vrij om te stemmen en te kiezen wat zij willen. We zijn juist heel blij dat er verschillende organisaties zijn in Nederland die graag samenwerken en als er overlap is dan is dat fantastisch. maar we zullen altijd de onafhankelijk van die organisaties respecteren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wat staat er de komende dagen nog te gebeuren?
Morgen ga ik nog een aantal video's opnemen met een aantal influencers. We houden nog even geheim welke. Maar het zijn hele grote. Gideon komt ook nog in de uitzending van Robert Jensen. Morgenavond hebben we ons laatste event in Lelystad. Dan gaan we dinsdag nog naar Ongehoord Nederland overdag en s' avonds hebben we het NOS debat. Daarin sta ik tegen over Kaag en Kuiken. Woensdag de verkiezingsdag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten