roos eerdmans kopieren 2

Nieuwe ontwikkelingen in crisis bij JA21: mogelijke EXIT Rob Roos

Politiekmrt 13 2023, 20:30
De afgelopen week hebben wij meerdere keren bericht over de interne onrust bij JA21. Hoewel de mainstream media hun best doen de situatie te downplayen is het duidelijk voor iedereen met voelsprieten dat het daar goed mis is. De onrust is echt. En groot. Het meest hardnekkige gerucht is nu dat Rob Roos zich niet meer thuisvoelt bij JA21 en mogelijk terug zou verlangen naar het oude nest. FVD dus.
Eerder deze maand berichtten wij al dat Annabel Nanninga door velen in haar partij eordt ervaren als stoorzender. Ze wil van JA21 een VVD-light maken. Gewoon VVD, alleen dan de boel een beetje op de details bijsturen. Dit omdat ze zo zelf in de politiek staat en omdat ze denkt dat dit JA21 macht gaat opleveren. Het gevolg is dat mevrouw regelmatig botst met mensen die een uitgesproken mening wagen te hebben. Die mensen ondervinden daar de gevolgen van. 
Met name de situatie rond Europarlementariër Rob Roos is precair. Nanninga en de haren zijn de man liever kwijt dan rijk (hoewel na de volgende verkiezingen; dan krijgt hij of geen plek op de lijst of een lage plek waardoor hij alsnog niet terugkomt in het Europees Parlement). Dit omdat Roos de moed heeft om bijvoorbeeld Pfizer te bekritiseren vanwege de nauwelijks werkende en nauwelijks geteste ‘coronavaccins.’
Onlangs liepen de spanningen wéér op omdat Roos van plan was bij de boerendemonstratie in Den Haag te zijn. Dat werd hem, vertelde organisator Mark van den Oever, gewoon van bovenaf verboden. Je zou denken dat een europarlementariër zonder ‘last en ruggespraak’ kan opereren, maar bij JA21 gelden die regels niet. Daar maakt VVD-lighter Nanninga de dienst uit. En dus greep onderknuppel Joost Eerdmans in. Hij zou Roos verteld hebben dat hij nog voor de verkiezingen uit de partij gegooid zou worden als hij het protest zou bijwonen. Niet prettig qua timing voor Roos, want hij zou dan in zijn eentje komen te zitten. Zonder groep. Zonder fractie.
Maar er gaan geruchten rond - hardnekkige geruchten - dat Roos zich weer wil aansluiten bij FVD. Roos kwam oorspronkelijk ook via FVD in het Europees Parlement. Hij was altijd kritisch op het mainstream narratief en leek een echte FVD’er te zijn. Totdat hij opeens - en onverwacht - partij koos voor de JA21-backstabbers toen die een coup probeerden te plegen op Thierry Baudet. Vele toekijkers verbaasden zich hierover. Wellicht dat Roos die positie innam omdat de hele Europese fractie voor Nanninga-Eerdmans koos. Groepsdruk dus. Een andere verklaring was eigenlijk niet te vinden voor die move.
Roos is zelf ook tot dat inzicht gekomen, niet in de laatste plaats door de roekeloze dominantie van Nanninga. Hij is helemaal klaar met die VVD-light beunhazerij en wil een comeback maken naar FVD.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En er is meer onrust bij JA21. Het gaat niet alleen om Roos. Steeds weer wordt duidelijk dat Nanninga de grote veroorzaker van dit alles is. Er wordt zelfs gesproken over een Amsterdam-Rotterdam conflict. Of eigenlijk over een Amsterdam-IedereenAnders conflict.
Ondertussen doen ze er bij JA21 alles aan om iedereen in ieder geval binnen boord te houden tot na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Want de boel staat duidelijk op springen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten