dh 00077

Thierry Baudet reageert op vleestaks 'advies' aan kabinet: 'Ik zei het toch? Ze willen ons aan de meelwormen hebben'

Politiekmaa 13 2023, 20:01
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is absoluut niet verbaasd dat een commissie van ambtenaren wil dat a) de veestapel krimpt en b) dat er een vlees- en zuiveltaks komt om het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor mensen om vlees en/of zuivelproducten te consumeren. "Ik zei het toch?" vraagt hij retorisch op Twitter. En aan De Dagelijkse Standaard voegt hij daar voor de volledigheid aan toe: "Ze willen ons aan de meelwormen hebben. Daar doen wij ní´et aan mee. No way!"
Een club ambtenaren heeft de regering 'geadviseerd' om de veestapen in te krimpen, consumenten 'aan te moedigen' minder vlees en zuivel te consumeren, en ook meteen om een vlees- en zuiveltaks in te voeren om ervoor te zorgen dat zulke producten onbetaalbaar worden voor een significant deel van de bevolking. Dit zou allemaal moeten vanwege het 'klimaat.'
Thierry Baudet is hier absoluut niet van geschrokken. Want, laat hij weten op Twitter, hij waarschuwt al veel langer dat dit één van de peilers van 'het nieuwe normaal' is. 
Tegen De Dagelijkse Standaard reageert hij uitgebreider op dit 'advies' van de ambtenarencommissie.
"Dit is compleet en totaal belachelijk. Het is allemaal gebaseerd op de illusie dat wij als Nederlanders het klimaar wel even kunnen beïnvloeden als we ons best doen," aldus Baudet. "Maar dat is flauwekul. Als wij de doelen behalen, die we onszelf tot doel hebben gesteld, dan zal er volgens de experts 0,00007 graden minder opwarming zijn."
"Het is volstrekt belachelijk dat Nederlanders op kosten worden gejaagd om dát 'grote doel' te bereiken. Mensen kunnen niet normaal meer op vakantie. Veel mensen kunnen hun boodschappen niet of nauwelijks betalen... en dan moeten ze zich wat die ambtenaren betreft ook nog eens scheel betalen voor vlees en zuivel."
"Maar ja," gaat Baudet verder, "helaas past het wel prima bij het kabinetsbeleid. Wij waarschuwen daar al veel langer voor. Ze gebruiken 'klimaat' en 'milieu' om Nederlanders aan de insecten te krijgen. Dát is wat ze willen. De gewone Nederlander mag geen vlees of vis meer eten, maar moet aan de meelwormen, sprinkhanen en andere soorten insecten."
"Ook daarom is het belangrijk om woensdag op FVD te stemmen. Want wij gaan niet aan de meelwormen. Nu niet, nooit niet. Never."
FVD heeft ook een heel heldere tweet geplaatst hierover:
Op Twitter kan Baudet op veel bijval rekenen. Veel twitteraars maken zich zorgen om deze ontwikkeling. "Weer een maatregelen om de [Nederlandse] boeren te decimeren," schrijft één zo'n Twitteraar. "Weer een maatregel dat ervoor zal zorgen dat het NL productie aandeel de grens over gaat naar landen met minder milieu regels en dierenwelzijn. Het heeft niks met het klimaat van doen, 1 miljoen huizen en NL herverdelen dat is het."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Een andere Twitteraar voegt toe: "Oh, ik hoop zo dat we binnenkort weer in een normaal land leven. Terug naar t oude normaal. Vrede-onderhandelingen gaan doen met Oekraïne en geen wapens meer leveren. De boeren gewoon weer kunnen boeren. En dat dit gewoon stopt. Al de gedupeerden klaar. Nexit en weer gaan leven."
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief en ontvang extra artikelen, columns, video's én podcasts.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten