shutterstock 2276881917

JA21 verliest haar conservatieve hart: Nicki Pouw-Verweij stapt uit de politiek

Politiekjul 13 2023, 21:15
In een schokkende wending van gebeurtenissen heeft Nicki Pouw-Verweij, Tweede Kamerlid van JA21, aangekondigd dat ze zich niet opnieuw verkiesbaar zal stellen voor de partij. "Na lang wikken en wegen heb ik deze week besloten me niet opnieuw kandidaat te stellen voor JA21 bij de verkiezingen," schreef ze op Twitter. "Ik blijf me tot november inzetten in de Kamer op mijn dossiers, en wens alle geweldige mensen van JA21 het allerbeste."
Dit is een zware klap voor degenen die hoopten dat JA21 niet volledig zou worden overgenomen door de progressieve liberale verraders Annabel Nanninga en Joost Eerdmans. Pouw-Verweij is namelijk een van de weinige echte conservatieven van JA21 in Den Haag. Samen met een handvol anderen, waaronder Europarlementariër Rob Roos, heeft ze tot nu toe voorkomen dat JA21 een tweede VVD werd.
Die hoop kunnen degenen die toch voor JA21 kozen nu wel opgeven. Zonder figuren als Pouw-Verweij is JA21 definitief reddeloos verloren. JA21 zal vanaf nu instemmen met massa-immigratie (hoewel iets minder dan nu het geval is), de partij zal de LHBTI-gekte inclusief transgenderobsessie omarmen, en de inzet wordt vanaf nu: meedoen aan een volgend kabinet, zelfs als dit betekent dat alle conservatieve principes in de ijskast worden gezet en JA21 echt VVD2 wordt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het vertrek van Pouw-Verweij is een onmiskenbaar teken dat JA21 haar conservatieve wortels verliest en zich meer naar het progressieve liberalisme beweegt. Het is een bittere pil voor degenen die hoopten op een sterke conservatieve stem binnen de partij. JA21 hoort vanaf nu écht bij de mainstream. Niets geen oppositie, niets geen rechts alternatief. JA21 ís de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten