shutterstock 2239585827

Jan Dijkgraaf noemt minister Rob Jetten ''de Dion Cooper van het kabinet'' na de 74 miljoen euro blunder

Politiekmei 11 2023, 22:00
In de wereld van politieke satire en scherpe observaties is er altijd ruimte voor amusement. Het recente optreden van Jan Dijkgraaf, waarin hij op geamuseerde toon hard uithaalt naar Rob Jetten (D66), zorgt dan ook voor de nodige hilariteit. Met een vleugje spot en een flinke dosis sarcasme neemt Dijkgraaf de minister van Klimaat en Energie op de korrel vanwege een kostbare fout die ons 74 miljoen euro gaat kosten.
Het blijkt namelijk dat het ministerie van Economische Zaken afgelopen najaar gemeenten en publieke instellingen heeft gedwongen hun contract met de Russische gasleverancier Gazprom op te zeggen, uit angst voor het overtreden van Europese sancties tegen Rusland. Echter, deze overhaaste beslissing blijkt nu een dure grap te zijn, waarvoor de staat de portemonnee mag trekken om compensatie te bieden. En wie krijgt de schuld? Minister Rob Jetten.
Jan Dijkgraaf neemt de gelegenheid te baat om op humoristische wijze Rob Jetten aan de schandpaal te nagelen. Hij bekritiseert de minister openlijk en noemt hem een "nitwit" die maar liefst 74 miljoen euro van onze belastingcenten moet ophoesten om één van zijn vele blunders te compenseren. Met een knipoog naar het Songfestival en een vergelijking met andere bekende figuren, brengt Dijkgraaf zijn punt op luchtige wijze naar voren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
''Jíj kunt er niks aan doen, Rob. Het is de schuld van de mensen die jou selecteerden. Net als bij het Songfestival. Jij werd gevraagd, je zei ja. Je bent de Dion Cooper van het kabinet. En Christianne van der Wal is Mia Nicolai.'' schrijft Jan Dijkgraaf. Veel belastingbetalers zijn woedend op Rob Jetten vanwege deze dure blunder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten